Redactie Team

André Oerlemans

Redactie

Man uit Dordrecht, zeer ervaren journalist en hoofdredacteur. Bracht clubje bij elkaar. ,,De marketing- en reclamebranche verdient net zo’n sterke en onafhankelijke journalistieke nieuwssite als andere branches. Dat is dan ook mijn belangrijkste drijfveer om te schrijven voor frank.news. Ik heb geen boodschap aan gevoelige snaren en porseleinkasten, kan aardig gebakken lucht ruiken en heb een zwak voor jonge honden die met nieuwe ideeën de gevestigde orde tarten. Dat zie je bijvoorbeeld terug in mijn verhalen over greenwashing en de Snapchat-tieners van GoSpooky.’’

Kim Buitenhuis

Redactie

Van Snapchat tot YouTube en van Instagram tot Facebook; als online coördinator volg ik de ontwikkelingen in de digitale wereld op de voet. Hoe kunnen verschillende media en merken hierop inspringen? Wat gebeurt er al en wat kan beter of anders? Ik ben ooit begonnen als redacteur en trendwatcher bij communicatiebureau Doornvogel, heb daarna als redacteur bij magazine Yes gewerkt en als online coördinator en redacteur voor CosmoGIRL! Sinds kort ben ik voor mezelf begonnen en schrijf ik voor verschillende bladen en mediabureaus. Voor Frank.news duik ik nog meer in de (digitale) trends binnen medialand.

Lianne Kooistra

Redactie

“Ik schrijf omdat ik wil weten hoe andere mensen dat doen, leven.” Grunberg schreef dat eens en ik dacht: hé, dat geldt ook voor mij. Daarom verkoos ik sociale redactie lang boven het keiharde nieuws brengen. Dat deed ik tijdens een carrière die 14 jaar geleden begon als ‘stukjesschrijver’ en columnist, en later als communicatiemeisje, journalist, redacteur en hoofdredacteur. ‘De persoon of kwestie áchter…’ vastleggen in woorden, vind ik nog steeds het mooiste dat er is. Na 3 jaar hoofdredacteurschap bij Vakblad Supermarkt (Google maar niet, het is ter ziele) begon ik in 2013 voor mezelf als copywriter. Uiteenlopende concepten en teksten voor mooie A-merken, creatieve bureaus en de MKB’er. Offline, online, de hele rambam. U ziet: van alles wat. Kom overal wel een interessant verhaal of bevinding tegen. Op Frank. News wil ik de Frank-waardigste delen.

Bram van Noord

Redactie

Bram van Noord deed de School voor de Journalistiek, begon bij een regionaal dagblad in Noord-Holland en keerde vervolgens terug naar zijn geboorteplaats Amsterdam waar hij ging freelancen voor met name online titels. Ook schreef hij vele webteksten. Hij begon zich steeds meer te ontwikkelen als media- en marketingspecialist en zag vanaf de ‘zero’s’ vooral dankzij de enorm snelle digitalisering het marketingvak enorm veranderen. Voor Frank wil hij al die veranderingen onderzoeken en duiden.

Redactie Frank.News

We zoeken naar allianties met gelijkgestemden. Members en partners die de Frank-gedachte onderschrijven. Frank.news wil een medium zijn dat staat voor een boodschap, voor een idee. Geen trucs, geen gebakken lucht, gedraai of geslijm. Gewoon Frank. Eerlijk, met open vizier. What you see is what you get.

Heb je tips, ideeën of persberichten die Frank zijn? Stuur ze naar de redactie.

Bas Hakker

Hoofdredacteur

Bas Hakker studeerde – alweer een tijdje terug – marketingcommunicatie en daarna werkte hij een tijdje bij een Amsterdams sponsoringcommunicatiebureau. Na een jaar of twee (zonder noemenswaardige successen in de reclamesector, sommige mensen zijn nu eenmaal beter in vragen stellen dan in antwoorden) maakte hij de overstap naar de journalistiek. De allerbeste beslissing voor Bas (en voor de mensen in de reclamewereld ook trouwens). Hij ging o.a. over zijn oude vakgebied schrijven voor Adformatie en MarketingTribune. De afgelopen jaren maakte Bas veel mediaverhalen voor Veronica Magazine, VaraGids, ThePostOnline, Nieuwe Revu en Max Magazine en dat zal hij de komende jaren – vooral veel online – blijven doen.

Frans Oremus

Redactie

Frans Oremus schrijft over media en journalistiek, en is daarmee de luis in de pels van de eigen beroepsgroep. Dook in de werelden van de publieke omroep, krantenuitgevers en de parlementaire journalistiek en schreef interviews, reconstructies en achtergrondverhalen voor print en online. Hij schrijft onder meer voor vakblad Villamedia en Communicatie.
In 2012 verscheen een bundel verhalen met observaties vanuit de binnenkant van de journalistiek: ‘Ik vertel het niet meer op feestjes’. https://www.bol.com/nl/p/ik-vertel-het-niet-meer-op-feestjes/9200000022478447/

Josephine Oomen

Webredacteur en redactiemanager

Als rechterhand van de hoofdredactie, redactiesecretaresse, webredacteur en redactiemanager ben ik verantwoordelijk voor de webcare van Frank.news, zowel wat betreft het online nieuwskanaal, de social media op Facebook en Twitter als de app.
Samen met een heel team van mensen binnen de Candid Group zorg ik dat alles reilt en zeilt, dat geposte artikelen op alle media verschijnen en bewaak ik de vorm en het concept van het nieuwskanaal.

Juliette Piepers

Redactie

Met ruim 5 jaar ervaring als copywriter en marketingmedewerker bij een online marketingbureau weet ik mijn weg goed te vinden in het marketing- en medialandschap. Maar door mijn liefde voor journalistiek (wat ik ook studeerde) heb ik besloten om als freelance redacteur/copywriter voor mezelf aan de slag te gaan. Het allerliefste schrijf ik over muziek. Gewoon omdat ik daar zelf gek op ben en mezelf soms stiekem een beetje als een ‘muzieknerd’ zie. Maar door mijn werkverleden binnen de (online) marketing heb ik ook veel interesse in social media en marketing. Voor frank.news speur ik daarom iedere dag met veel plezier naar leuke en interessante nieuwsberichten en trends.

Ralph Rozema

Redactie

Zo snel als de veranderingen in de mediawereld gaan, zo fascinerend zijn ze om te volgen. Ik begon als schrijvend journalist en kwam via radio en tv steeds meer bij de online journalistiek terecht: van webnews, storytelling tot internetvideo.
Ik studeerde journalistiek en algemene sociale wetenschappen, volgde cursussen in de VS, werkte in Zuid-Amerika, publiceerde als freelancer in bladen als Intermediair en werkte vervolgens bij de Wereldomroep en de NOS. Bij de omroep ben je allrounder, maar bovenal ben ik geïnteresseerd in de nieuwste trends op sociaal en technisch gebied. Bij Frank.News volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie, marketing en nieuwe media.

Ronald Bos

Gastblogger Creatie

Na tien jaar reclamewereld startte ik in 2007 als Identity Designer, genaamd 7 Men. Naast het maken van grafische ontwerpen verdiep ik mij dagelijks in ethymologie, filosofie, geschiedenis, natuurkunde, geometrie, theologie, fysiologie, archeologie, mythologie, numerologie, kabbalah, biologie, anatomie, alchemie, astronomie, astrologie, enz. Het is mijn grote passie om de onderliggende kennis van deze wetenschappen te delen.

Sander Baarsma

Redactie Sport

Als kleine jongen kwam ik in aanraking met basketbal en American football en zo is de liefde voor de Amerikaanse sportcultuur ontstaan. Later ben ik marketing en communicatie gaan studeren en viel het me op dat ik het heel erg leuk vind om met woorden te goochelen. Zo schreef ik onder meer voor een Nederlandstalige sport blog gericht op de dagelijkse gebeurtenissen uit de USA. Naast Frank.news ben ik onder andere actief voor een regionaal dagblad. Als liefhebber kan ik genieten van de Amerikaanse sportcultuur en de belevenis die dat met zich mee brengt. Maar kan ik ook onze kneuterige Eredivisie waarderen. Met Frank.news kijk ik vooral naar sportmarketing gerelateerde onderwerpen. Hoe doen ze het elders en is het gras daar ook groener?

Gerard Ghazarian

CEO Candid Group

Frank is een naam, maar het is ook de verpersoonlijking van een idee. Het betekent openhartig, eerlijk en oprecht. Hier geldt: What you see is what you get.

Frank.news is de nieuwste loot aan de stam van de Candid Group, een mediagroep die ik in 2007 ben gestart. Met experts op het gebied van mediacommunicatie, creatie en onderzoek en nu dus ook op journalistiek gebied.

Een bedrijf dat staat voor aanpassen en veranderen. Innoveren en evolueren. Niet terug, maar vooruit kijken. Dat zijn ook de waarden van frank.news, waarmee ik wil uitgroeien tot hét nieuwskanaal over marketing & media.

Heleen Scheurwater

Redactie frank.news

Journalistenbloed kruipt altijd waar het niet gaan kan. Nadat ik de School voor Journalistiek had afgerond, ben ik van alles gaan doen, maar aanvankelijk weinig journalistieks. Zo begon ik aan een studie Geschiedenis (die ik overigens ook afrondde) en ging ik aan de slag in de media. Maar toch… Het schrijven ging niet uit mijn systeem en inmiddels ben ik werkzaam in twee werelden: de journalistiek en de media. Voor frank.news volg ik de ontwikkelingen binnen de media op de voet.

Mathilde Min

Redactie frank.news

Met een studie geschiedenis ligt een loopbaan in de media, marketing en communicatie wellicht niet direct voor de hand. De rode draad? Verhalen vertellen; dat is wat deze vakgebieden voor mij bindt. En verhalen vertellen – of beter gezegd: schrijven – doe ik graag. Onderzoeken, informeren en vermaken. Online en offline. Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen als redacteur en producer bij een ‘multimediale uitgeverij’. Videoproductie, archiefonderzoek, televisie, online marketing, het was van alles wat. Nu ben ik freelance redacteur, tekstschrijver en contentmaker en heb ik een eigen webwinkel. Voor frank.news deel ik dagelijks berichten met relevant nieuws over media, marketing, creatie en onderzoek.

Oscar Racké

Blogger bij frank.news

Als psycholoog ben ik voortdurend met taal bezig. Het vinden van een juist woord kan bepalend zijn in contact met een cliënt. Deze uitdaging vind ik ook terug in het schrijven, waar ik de ruimte heb luchtig en speels met taal om te gaan.
In mijn eigen blog heb ik gemerkt niet alleen met plezier, maar ook met behendigheid de pen ter hand te kunnen nemen. Mijn geschreven woord krijgt nu plaats op Frank, waar ik verwacht mijn pen nog verder te kunnen ontwikkelen. Als blogger voor Frank zal ik me bevinden op het kruispunt van het conventionele met het alternatieve, op zoek naar beweging, innovatie en inspiratie.

Pin It on Pinterest