Frank News

Contentmarketing deel 1

Contentmarketing deel 1

Interviews over contentmarketing waar je iets van kan opsteken..

Wij willen vanuit frank.news graag leren van experts, van kenners. En zo is deze serie over influencers op het gebied van contentmarketing ontstaan. Een serie waarbij we de experts uit het vak aan het woord laten. De basis is simpel: we wisten iets niet en dan vraag je dat aan mensen die er veel verstand van hebben. Deze interviews zijn in het verleden op frank.news gepubliceerd en bundelen we nu in een mooi e-book.

 

Wat kan je verwachten in dit E-book?

De journalistieke variant van Daniel die aanklopt bij Mr. Miyagi in The Karate Kid. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij Aart Lensink,een kleurrijke leuke man (met een mening) die met LVB bewijst dat contentmarketing serious business is. Reclamebureaus, zo stelde hij in het verhaal, maken zelden goede content. Gelukkig kent Lensink als PR-man en oud-journalist de wet van Johan Derksen heel goed; áls je dan toch met je hoofd in de media verschijnt, moetje iets zeggen ook. We hebben nu een stuk of vijftien van die grote interviews met contentmarketing-kenners gemaakt en samen met de podcasts, boeken en congressen ontwikkel je dan steeds meer een eigen visie. Je leent daarbij van de grote internationale meneren en mevrouwen want zij hebben al onderzocht wat er wel en niet werkt.

 

Opvolgende E-books

Over die visie in latere boeken meer, maar het komterop neer dat goede contentmarketing formats bestaan uit een strakke tango tussen het besteuit de journalistiek én de marketingwereld. De content moet gemaakt zijn op basis van journalistieke principes (hou rekening met je publiek, zorg voor goede bronnen, doe iets anders de concurrentie), maar een aantalmarketingprincipes zijn ook essentieel (blijf bij je kernwaarden met content, doe iets anders dan de concurrentie en besteed aandacht aan deactivering van je content). Het best onderbouwdemodel is van Joe Pulizzi (hij lijkt ermee te gaan stoppen trouwens) die in zoveel woorden stelt: kies een goede niche, bouw een publiek op en ga daarna pas de spulletjes verkopen. Als voorproefje op onze visie en strategie in boekvorm hebben we veel gehad aan deze kenners van het vak en daarom hebben we de eerste vijf interviews gebundeld. We hebben ze met heel veel plezier gemaakt en - oh ja -inmiddels weten we er genoeg van om jullie een beetje te helpen hoor.

 We hopen dat jij hier, net als wij, veel inspiratie uit weet te putten.

Tags: Contentmarketing
Door deze download ga je ermee akkoord dat frank.news contact met je kan opnemen.

Please publish modules in offcanvas position.