Facebook en Google gaan digitale belasting betalen in UK

FB_Google_Amazon
0
0
3968

Het Verenigd Koninkrijk legt vanaf 2o2o buitenlandse techreuzen een nieuwe digitale belasting op. Daarmee heeft het land in Europa in ieder geval een primeur.

Het Britse ministerie van financiën komt met de maatregel na felle kritiek dat grote techconcerns in verhouding veel minder belasting betalen. Minister Philip Hammond legt de belasting alleen op aan de echt grote concerns die 'jaarlijks minstens 500 miljoen pond aan wereldwijde inkomsten genereren'. Het gaat dan om Amazon, Facebook, Google, Snapchat en Twitter. Kleine start-ups worden daarmee ontzien, want de UK moet wel een goed vestigingsklimaat behouden.

Een enorme aanslag zal het voor de techreuzen niet worden, want het gaat om een 2-procentregeling. Die moet in april 2020 ingaan en jaarlijks 400 miljoen pond in de kas brengen.

Het Verenigd Koninkrijk loopt in Europa voorop met de maatregel. Regelgevende instanties van de EU hebben eerder geprobeerd overeenstemming te bereiken over hoe een Europese digitale belasting eruit zou kunnen zien. Maar minister Hammond vond dat de besluitvorming te langzaam ging. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft