MWG-congres: Media vanuit andere hoek bekeken

MWG-congres: Media vanuit andere hoek bekeken
6738
PERSBERICHT

Amsterdam, 1 februari 2017

Februari is traditioneel ingeruimd voor hèt mediacongres van de grootste brancheorganisatie binnen de media: de MWG. Op donderdag 9 februari wordt in de Passenger Terminal Amsterdam met het thema ‘A different perspective’, de mediawereld op zijn kop gezet.

 
Maar liefst veertien sprekers, zowel nationaal als internationaal, belichten onderwerpen die hot topic zijn binnen de media. Zij worden afgewisseld met cabaretier Jan Jaap van der Wal in de rol van sidekick naast dagvoorzitter Jim Stolze.

 
Sprekers   
Het MWG Mediacongres 2017 zet de mediawereld op zijn kop. Omdenken, de branche binnenstebuiten keren en schoppen tegen heilige huisjes, dat is de rode draad van deze dag.

Elk van de veertien sprekers belicht een ander onderwerp.

 
 • Wetenschap: keynote Anita Elberse (Hoogleraar Harvard Business School). Zij verzorgt de opening van het congres en onthult de strategieën achter de grootste mediasuccessen en wat de Nederlandse markt daarvan kan leren.
 • Toekomst van televisie kijken: Bert Habets (CEO RTL Nederland) over hoe hij kijkt naar de dalende kijktijd en hoe je daarop anticipeert als media-exploitant.
 • Social networking: Constance Scholten (CEO & Co-Founder Camarilla) over ‘bounding’ in plaats van ‘performing’.
 • Cijfers: Ionica Smeets (Hoogleraar wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden) laat ons op een andere manier naar cijfers kijken.
 • Influencers: Omar Kbiri (Co-Founder Maak) geeft door de bril van een influencer o.a. een kijk op authenticiteit, commercie, technologie en data.
 • Technologie: John Ridpath (Head of product Decoded) over technologische veranderingen en de impact op het mediavak.
 • Radio: Erik de Zwart (Media-ondernemer) over de toekomst van radio en audio.
 • Print: Christel van den Hazel (Directeur Business Development De Persgroep) over de toekomst van print.
 • Advertising: Marloes Schenk (Brand manager NYX Cosmetics) over succesvol zijn zonder gebruik te maken van traditionele advertising.
 • Privacy: Melanie Rieback (CEO & Co-Founder Radically Open Security) over privacy en veiligheid.
 • Digitale transitie: Shailesh Prakash (CIO & EVP The Washington Post) over hoe The Washington Post de digitale transitie heeft gerealiseerd.
 • Artificial Intelligence: George Bethell (Global Channel Strategist PHD Unilever Global Strategy Unit) over de implicaties van AI voor marketing.
 • Column: Dick van der Lecq (Directeur ETCETERA) met zijn ‘different’ visie op het mediavak.
 • Privacy: Antoinette Hoes (CEO Wunderman & Blast Radius) geeft een tegengeluid gebaseerd op de effectiviteit, relevantie en toegevoegde waarde van data.
 
Het congres wordt traditiegetrouw afgesloten met het mediafeest, genaamd ‘A different party’.

Kaarten voor het feest zijn apart verkrijgbaar.

 
Locatie:

Passenger Terminal Amsterdam

Piet Heinkade 27

1019 BR Amsterdam

 
Voor meer informatie: www.mwg.nl/mediacongres
 
Over de MWG 
De MWG is dé branchevereniging van en voor mensen in de commerciële communicatie met een passie voor media. De leden zijn werkzaam bij onder meer adverteerders, digitale bureaus, mediabureaus, onderzoeksbureaus, media-exploitanten en uitgevers. Het doel van de MWG is om via diverse events, bijeenkomsten en publicaties de kennis op mediagebied van leden en vakgenoten te verbreden en verdiepen. Daarnaast is de MWG een sociaal platform waar mensen uit het vak elkaar ontmoeten.