Eerste Dutch Search Awards feestelijk uitgereikt

Eerste Dutch Search Awards feestelijk uitgereikt
8214
24 november 2016

Onlinemarketingbedrijf Blue Mango grote winnaar met maar liefst drie awards

Vanavond zijn de eerste Dutch Search Awards feestelijk uitgereikt door Victoria Koblenko in B-Amsterdam. De Dutch Search Awards verkiezing is de eerste officiële waardering binnen het Nederlandse search-landschap. Er werden totaal 18 awards uitgereikt verdeeld over vier categorieën. Opvallende winnaars zijn o.a. Blue Mango, die met maar liefst drie Dutch Search Awards naar huis ging namelijk “Search in finance”, “PPC campagne” en “Best agency”. Gevolgd door Wehkamp die er met de “Beste in-house team” en “Best analytics” prijs vandoor ging. IProspect sleepte ook een award binnen voor “Beste lokale campagne” met POST NL. In totaal waren 58 agencies, consultants en merken genomineerd, verdeeld over 18 categorieën. Naast de uitreiking van de awards gaven sprekers zoals Mascha Driessen (Senior Director Strategic Search Western Europe) van Bing, Kate Adams (Head of Performance Solutions & Innovation - Northern Europe) van Google en digitalmarketing-expert Bas van den Beld hun visie op het search landschap. Voor meer informatie zie: https://dutchsearchawards.nl/.  Klik hier voor de hele lijst van winnaars.
 
Foto: Uitreiking Dutch Search Awards. Fotograaf: Steven Tips 
 
Initiatiefnemer Tamer Saglambilek blikt terug op een succesvolle uitreiking: “Vandaag was een primeur in Nederland op het gebied van erkenning en waardering in het search-landschap. Iedere branche had al een soortgelijk evenement en onderscheiding. De search industrie mocht natuurlijk niet ontbreken. We hebben de intentie van de Dutch Search Awards een jaarlijks terugkerend feest te maken!”
 
Over de Dutch Search Awards
De 24-koppige jury beoordeelde alle ingezonden cases op gebied van zoekmachinemarketing op de formulering van de strategie; aantoonbare resultaten t.o.v. doelstelling, budget en man-uren; creativiteit en onderscheidend vermogen; het gebruik van technologie; de koppeling van verschillende kanalen en de schaalbaarheid van de oplossing.

Bing is hoofdsponsor van de Dutch Search Awards 2016. Het initiatief wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door o.a. AdCalls, adcombi, The Feedback Company, SQIQ, OPTMYZR, Swydo, ZenBid, Smith Communicatie en Bannerwise.