Veronica Inside - Voetbal Inside: 1-0

Veronica-Inside-Voetbalinside1-0
0
0
5128

Het voetbalpraatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maakt vanaf vanavond een doorstart. Bij een nieuwe werkgever, op een nieuwe zender en onder een nieuwe naam, Veronica Inside. Maar verder volgens bekend recept. Tegelijkertijd wil RTL straks doorgaan met Voetbal Inside. Verstandige zet? Nee natuurlijk niet.

Het was tot nu toe de meest besproken tv-transfer van het jaar. De mannen van Voetbal Inside maakten de overstap van RTL naar Talpa TV. John de Mol investeert in zijn Talpa Network, met achter de schermen een aantal topaankopen en de verrassende zet met nationaal persbureau ANP. Daar lezen we nog weinig over, maar wacht gerust af tot de snel naderende hete herfst. Maar de komst van Genee, Derksen en Van der Gijp sprong het meest in het oog.

Vanavond, bij de start van een nieuw eredivisieseizoen, zijn de drie alweer te zien na een korte pauze. Veronica Inside heet het programma voortaan, maar dat is dan ook de enige verandering. Het veelbesproken trio gaat natuurlijk gewoon op vertrouwde voet door en de kijker zal misschien even moeten nadenken op welk kanaal Veronica ook alweer zit, maar verhuist vervolgens moeiteloos mee met de drie. Ongetwijfeld schuiven Jan Boskamp en Hans Kraaij jr. ook weer aan. Aan een goed lopende formule moet je niet sleutelen. Als extraatje kunnen de heren ook uitgebreider de Champions League bespreken, die de komende jaren weer bij Veronica te zien is.Humberto Tan
Het vertrek van het drietal is een aderlating voor RTL7, dat een sterke mannenzender met veel sport wil blijven. Maar de aankondiging van RTL dat het 'gewoon' wil doorgaan met het programma Voetbal Inside deed veel wenkbrauwen fronsen. Want waarom zou je deze naam continueren als de inhoud totaal verandert en er straks andere hoofden te zien zijn? 

De namen van Humberto Tan, dartspresentator Marcel Maijer en verslaggever Simon Zijlemans worden genoemd als opvolgers. Ook Koert Westerman als '(woord)grappenmaker' zingt rond. Maar met die invulling zal Voetbal Inside niet de TelevizierRing winnen. Dat slaat natuurlijk dood. De kijker zal het niet snappen.

Genee verwoordde het gisteravond in RTL Boulevard al goed: ,,Je hebt straks Voetbal International wat VI is, Veronica Inside en Voetbal Inside. Ik vind het opmerkelijk, laat ik het zo stellen. Tegelijkertijd begrijp ik wel dat je de grote achterban hebt op RTL7 ook niet zomaar kwijt wilt. Alleen kan ik me voorstellen dat je als kijker de associatie hebt met het programma dat we bij Veronica gaan maken en dat je even moet wennen dat er iets anders van gemaakt gaat worden."

Durven vernieuwen
RTL doet er dus verstandig aan gewoon een nieuw voetbalpraatprogramma neer te zetten. Want daar is ruimte voor. Naar Studio Voetbal op zondagavond op NPO 1 kijken ook nog altijd veel mensen, maar dat is slaapverwekkend. Dat moet RTL beter kunnen. Dus met Tan, Zijlemans, Westerman en bijvoorbeeld Barbara Barend, die met haar Helden-platform laat zien dat je goede sportcontent kunt maken.

Nu lijkt het op een defensieve zet van RTL, net als met RTL Late Night, wat de kijker zal associëren met Tan en niet met Twan ('Twan tot twaalf' misschien beter?). RTL moet durven vernieuwen. 

Veronica Inside staat nu al 1-0 voor door de winnende formule te handhaven én door vanavond al te beginnen, terwijl op RTL7 een film geprogrammeerd staat. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft