Campagne linkt voetbal aan huiselijk geweld

Campagne
0
0
2696

Een postercampagne van J Walter Thompson London toont op een indringende manier het verband tussen voetbalwedstrijden en het aantal incidenten van huiselijk geweld. De campagne 'The Not-So-Beautiful Game' is gemaakt voor het nationale centrum voor huiselijk geweld en haakt treffend in op het WK dat nu gespeeld wordt.

Op de posters staan close-ups van vrouwengezichten met daarop een nationale vlag getekend met bloed. Op die van Engeland zie je bijvoorbeeld bloed dat uit een neus over een mond loopt en zo de St. George-vlag met bloed vormt op een vrouwengezicht. Ook voor de vlaggen van Japan en Zwitserland is er een variant gemaakt.

Uit cijfers blijkt dat in Groot-Brittannië meer meldingen van mishandeling in de huiselijke sfeer worden gedaan als Engeland voetbalt. Wanneer Engeland speelt zijn er 26 procent meer meldingen, als het land verliest, zijn dat er zelfs 38 procent meer.

,,Terwijl fans over de hele wereld vol spanning naar iedere wedstrijd kijken, volgen ook de partners van sommige fans zo'n wedstrijd vol spanning," zegt Jo Wallace, creative director bij J Walter Thompson. ,,Een minder bekende kant van voetbal wordt met deze impactvolle campagne duidelijk voor het voetlicht gebracht: 'The Not-So-Beautiful Game'."

De beelden worden gebruikt voor digitale uitingen, print en out-of-home in Engeland, Zwitserland en Japan. Ze worden gedurende het hele WK getoond op wedstrijddagen.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft