Van ruilen... word je miljonair!

Van ruilen... word je miljonair!
92

‘’Van ruilen komt huilen’’ dat spreekwoord gaat niet op voor documentairemakers Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts. Inmiddels bezitten zij een zespersoons vakantie appartement in het Zuid-Duitse Altreichenau.

En daar houdt het niet op. De ambitie is groot, namelijk: miljonair worden en dat alleen door spullen te ruilen.

Het begon met een konijn dat ze gratis mochten ophalen. Ze ruilden het dier voor een halogeenoven, die weer voor een dakpannenlift, en die weer voor een week arbeid van twee timmermannen, dat ging steeds verder. Na acht keer ruilen hebben ze nu dus al een groot huis in een skigebied.docuHet zag er even naar uit dat ze zouden blijven steken bij een Welness arrangement ter waarde van € 22.500,- voor +/- 150 personen.' Leuk voor een bedrijf' zo dachten de mannen, maar zo makkelijk kwamen ze hier niet van af. In een laatste poging hadden ze marktplaats ingeschakeld. Omdat de twee mannen al heel wat media-aandacht hadden gegenereerd met hun actie, was Marktplaats wel bekend met hun verhaal.

De mannen vroegen zich van te voren wel af, of ze met een groot bedrijf in zee moesten gaan. Deze bedrijven hebben namelijk andere commerciële belangen en gebruiken de actie alleen voor de media-aandacht die hiermee gemoeid gaat. Maar het ruilbedrag werd te hoog voor particulieren en dus hebben ze daarom besloten deze stap te maken.

Marktplaats gaf aan er over na te moeten denken. Een aantal dagen later kregen ze dan toch het verlossende telefoontje. Marktplaatsbaas Olivier van Duijn deed ze een interessant voorstel. Ze mochten in ruil voor de Welness bon iets uitzoeken op de website ter waarde van € 30.000,-
docu1Het konijn waar het allemaal mee begon
De mannen hebben ja gezegd tegen het aanbod en kozen iets waardevasts uit. Het werd het zespersoons vakantie appartement in het Duitse Altreichenau. Met twee badkamers met vloerverwarming, twee balkons en een skigebied voor de deur. Als kers op de taart wordt het optrekje ingericht door een interieurdeskundige, op kosten van hun ruilpartner.

De waarde van het appartement weten ze nog niet. Het moet nog getaxeerd worden. Goed beschouwd is het een gratis konijn waard, of een tegoedbon voor een tweedaagse luxe Wellness arrangement voor 150 personen. Maar wat de waarde voor hun appartement zal zijn, dat zal moeten blijken. Dat weten ze pas bij de volgende ruil.

Of en wanneer Albert en Stefan miljonairs zullen zijn, is nog de vraag. Ze denken zelf dat ze er over twee à drie jaar wel zijn. Een mooi einde van de documentaire zou zijn dat ze het bedrag in cash uitgestald op tafel hebben liggen. Dat lijkt ze wel een magisch beeld.
docu2Het zespersoons vakantie appartement in Altreichenau