Podcast frank.news: Wat kan de radiowereld leren van YouTube?

franknews_podcast
1
0
3162

De nieuwe aflevering van onze podcast is uit. We hebben het over media en marketing, gewoon zoals we het daar eigenlijk altijd over hebben. En het mooie is; nu kunnen jullie meeluisteren. Veel plezier daarmee en laat ons even iets weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., twitter of LinkedIn.

In de zesde aflevering van de Vakmanschap is Meesterschap Tapes, de podcast over media en marketing van frank.news, gaan we het een beetje anders aanpakken. Natuurlijk zullen we ook interviewpodcasts blijven maken, maar we willen ook een strak format met vaste mensen.

Daarom kruipen Bas van Teylingen (filmmaker, blogger, YouTubefan), mediajournalist Maarten Hafkamp en Bas Hakker regelmatig bij elkaar om te praten over ontwikkelingen in de media. Dat doen we aan de hand van 'een krokant' (we zijn fan) Mediacourant-artikel dat ons is opgevallen en we bespreken ook altijd een iets breder onderwerp zoals vandaag: de toekomst van radio en hoe podcasts daar weer een rol in gaan spelen.

Het komt er dus vooral op neer dat we regelmatig over media en marketing gaan praten omdat dat ons meest favoriete zakelijke onderwerp allertijden is. Gewoon zoals frank.news sowieso al doet dus eigenlijk. Oh ja, twee dingen: Maarten was ziek dus jullie moeten het even met Bas (die gast met die goede radiostem) en mij doen en een dag na de opname werd pas bekend dat John de Mol het format van StukTV heeft gekocht. 


Bas bespreekt trouwens wel Giel de Winter en zijn mannen omdat hij het bizar vindt dat De Winter te gast was bij RTL Late Night met 300.000 kijkers terwijl er naar zijn eigen show 2 miljoen kijken.

Waar we het verder over hebben? Nou ja, Robert Jensen (met wie Bas van Teylingen ooit samenwerkte), Edwin Evers, onze lievelingspodcasts en wat de radiowereld in onze ogen kan leren van YouTubers en podcasters.

We onderzoeken de media-ontwikkeling dat je als luisteraar een hele intensieve band kan hebben met de presentator van een podcast of met een YouTuber. De vraag is of deze band ook kan ontstaan op een massamedium zoals radio of dat dit voorbehouden blijft aan podcasts die veel meer aansluiten bij kleine groepen mensen met dezelfde interesses.

Oh ja trouwens, we zitten ook op Spotify

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft