Nieuwe Haring - Dat was Schlick(en)!

66

toverenHet toverstafje heeft niet gewerkt. De toverspreuk: ‘Hocus Pocus Pilatus Pas, ik hoopte dat Remco een betere programmadirecteur was’ is niet uitgekomen. Remco is waarschijnlijk niet meer dan de zoon van! Als je als programmadirecteur de aangeboden formats bekijkt, moet je toch zelf al constateren dat je daar geen potten mee gaat breken. Met dat soort programma’s krijg je geen kijkers, die gaan jouw etalage dan wel voorbij.

Je zou kunnen zeggen dat Remco meer een programma-etaleur was dan een programmadirecteur. Ook Pa van Westerloo wist in zijn column in De Telegraaf te melden wat er allemaal fout was bij SBS, echter over de programmadirecteur hield hij wijselijk zijn oordeel voor zich.

Wat ook op valt is dat tegenwoordig de scorende formats uit de Talpa-stal bedacht zijn door Linda de Mol en op RTL uitgezonden worden. Zou dat komen omdat daar de etalage voor “nieuwe” programma’s beter werkt en zodoende de verkoop beter loopt? Nieuw betekent tegenwoordig steeds meer een beetje van dit, een beetje van dat en dan nog iets van dit en we hebben in plaats van ‘Een tegen 100, Twee tegen 300’! Je vraagt je af of ze college bij Diederik Stapel hebben gelopen.