‘Luister naar anderen, je eigen verhaal heb je toch al gehoord’

‘Luister naar anderen, je eigen verhaal heb je toch al gehoord’
480
Door Ron Simpson

Wij vinden het leuk om de nieuwe generatie bepalende mensen in de media- en marketingwereld vragen te stellen over hun tactiek. Vandaag doen we dat aan Ron Simpson, eigenaar van The Avocado Show. De vraag? Wie zijn eigenlijk jouw grote voorbeelden?

Ieder mens heeft een voorbeeld nodig. Iemand om naar op te kijken. Iemand die je inspireert. Kun je niemand bedenken? Dan weet je waarschijnlijk niet echt hoe het internet werkt. De kans is klein dat ik al mijn helden ooit in real life zal ontmoeten, maar gelukkig heb ik ze altijd bij me in mijn broekzak. En jij ook.

 
Elon Musk en Shep Gordon
Twee van de meest inspirerende mensen op aarde vind ik Shep Gordon en Elon Musk. De kans is groot dat je de eerste niet kent en dat is helemaal niet erg, want dan heb je een van de mooiste carrières op aarde om nog te mógen ontdekken.

 
Bedenker tv-chef en nog veel meer
Gordon (check de geweldige docu ‘Supermensch: The Legend of Shep Gordon’) liet de hele entertainmentwereld zien dat als je een kans zag voor iets of iemand, je het gewoon kon doen. Was het er niet? Doe het dan zelf. Hij heeft de tv-chef bedacht, hing met de Dalai Lama, ging met Sharon Stone en was de manager van de meest uiteenlopende groep supersterren die je ooit hebt gezien. Allemaal omdat hij deed wat hij zelf voor zich zag, no matter what anderen zeiden. Hij bedacht een women only concert voor Teddy Pendergrass. Hij was de manager van Pink Floyd voor een week. Hij verkocht een LP met damesondergoed erin, zodat jongens het zouden kopen. En nog vééél meer.

 
Vlammenwerpers
Elon is een ander verhaal. Die is namelijk niet weg te denken uit het nieuws van de afgelopen jaren. Tesla, SpaceX, Vlammenwerpers… De homeruns houden niet op, niet vanzelf. Ik had het geluk om de beste man laatst te horen spreken tijdens SXSW. Hét festival voor tech en muziek in een van de raarste steden op aarde: Austin, Texas. Het publiek mocht vragen stellen en besloot hem te vragen naar zijn kijk op Artificial Intelligence, country muziek, welke job title hij op Mars zou willen en hoe de regering er daar uit moest zien bij de eerste Aardse kolonie in de ruimte.

Zijn antwoorden waren sneller dan zijn auto’s en misschien nog wel mooier ook. Het gemak waarmee hij zijn publieke ongemak veranderde in non stop quotables en wijsheden uit de losse pols was serieus indrukwekkend. De vragen waren namelijk waanzinnig origineel en al zijn antwoorden dus spontaan.

Als ondernemer wist hij je te vertellen hoe het hem lukte en vooral bijna niet lukte om een van de meest ambitieuze ideeën (ruimtevaart) op aarde te leiden. Als mens liet hij je inzien hoe gevaarlijk en powerful dat hele artificial intelligence is en hoe onhandig wij er tot nu toe mee omgaan zonder controle, terwijl het dodelijker is dan een atoombom. Als fan laat hij zich graag inspireren door Kanye West en als artiest moet hij vooral NIET door het leven gaan. Zijn country music zangtalenten horen net als zijn raketten, thuis in de geruisloze ruimte.

Maar wat ik zo tof vind is dat hij naast een persoon, inmiddels een concept is geworden. Bij sommige problemen denk je al bijna automatisch aan hem als je een oplossing zoekt. Op Twitter volg ik hem, maar ook zijn parodie account. Terwijl hij Australië overhaalt om de grootste Tesla-accu ter wereld te bouwen, in slechts 140 leestekens, plaatst zijn parodie non stop tweets vol met ideeën die de echte Elon Musk zou verzinnen als hij zich zou vervelen. En ze zijn nog goed ook!

 
Geen grenzen
Mijn punt is, hij kan de manier waarop ik denk veranderen en liet mij zien dat er geen grenzen waren.  Dat zelfs de horizon niet het einde was. Als ondernemer, marketeer en mens juich ik iedereen toe die mij groter kan laten denken. Ik raad het dan ook iedereen aan om zich vaker te laten inspireren en meer te luisteren dan te praten. Je eigen verhaal heb je toch al gehoord.
Ron Simpson is mede-eigenaar van The Avocado Show, een restaurant dat hij over de hele wereld wil uitrollen. Hij zet social media actief in om aan zijn wereldmerk te bouwen.