Google toch nog niet zo brand safe nu Mars YouTube-advertenties opschort

Googleinverlegenheidnumars
0
0
2282

Mars heeft in Groot-Brittannië alle YouTube-advertenties voorlopig opgeschort nadat een preroll-advertentie voor merk Starburst bleek te zijn vertoond rond een video waarmee rappers van Moscow 17 afgelopen week bendegeweld in Londen aanwakkerde. 

Rivaliserende groepen uit de Britse hoofdstad brengen vaak muziekvideo's en –tracks uit om elkaar uit te dagen. Zo ook Moscow 17 in zijn nieuwe video. Een van de leden van Moscow 17, Incognito, werd afgelopen week doodgestoken. 

Mars meldt aan The Drum dat het 'onaanvaardbaar en teleurstellend' is dat één ​​van zijn merken naast de betreffende video te zien is geweest en bevestigde dat het voorlopig niet op YouTube adverteert totdat Google 'passende maatregelen' heeft getroffen.

Een woordvoerder van Mars zei dat het concern nu samen met Google en zijn mediabureaus MediaCom, OMD en Starcom onderzoekt wat er mis is gegaan.

Een zegsman van Google liet eveneens weten het 'probleem' te onderzoeken, in samenwerking met de Londense politie. ,,We willen niet dat ons platform tot geweld aanspoort." Volgens Google is er een speciale samenwerking met wetshandhavers om dergelijke excessen te voorkomen.

Brand safety issue
Google wordt in verlegenheid gebracht door deze zaak, omdat het techconcern begin dit jaar nog speciale regels had opgesteld voor meer brand safety. Het introduceerde striktere criteria voor het genereren van inkomsten met inhoud op YouTube en betere controles voor adverteerders.

Vorig jaar kwam er een sneeuwbaleffect toen bleek dat advertenties naast schokkende content op het videokanaal verscheen, bijvoorbeeld bij video's van extremistische organisaties. Grote Amerikaanse adverteerders als Johnson & Johnson, Pepsico, General Motors en Walmart en in Engeland M&S, HSBC, McDonald's en Audi trokken daarop hun advertenties terug.

Extra pijnlijk is dat Mars ook vorig jaar zijn reclames op YouTube schrapte vanwege het brand safety issue.
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft