Fans Bacardi maken realtime muziekclip via IGTV

bacardia-moves
0
0
3484

Nu IGTV eindelijk daar is, staan veel merken te springen om het nieuwe videoplatform in te zetten voor meer engagement met hun fans. Bacardi werkt daarvoor samen met Grammy-genomineerde DJ A-Trak en Les Twins - zij wonnen World of Dance 2017 en werkten eerder met onder andere Beyoncé, Missy en Meghan Tainor - aan een muziekvideo die door fans samengesteld wordt via het Instagram videoplatform. Het project is bedacht door BBDO New York.

Door middel van Instagram poll kunnen volgers van @officialLesTwins stemmen over verschillende onderdelen van de muziekclip, zoals de locatie, choreografie, belichting en camerahoeken. Als zij hun ideale clip hebben samengesteld uit de 1024 mogelijkheden, maakt Les Twins hier een full-lengt video voor IGTV van. Bacardi wil hiermee het potentieel van de videoservice voor het merk onderzoeken, zo vertelde het AdWeek.

,,Dit is de eerste keer dat het merk werkt met het IGTV platform," zegt Marcos Kotlhar, executive creative director at BBDO New York. ,,Dus ook al weten we niet precies wat de resultaten zullen zijn, Bacardi is altijd een avontuurlijk merk geweest als het gaat om digitaal engagement met fans. We kijken er erg naar uit om te zien hoe mensen zullen reageren op long form verticale content - we breken misschien eindelijk de trend van horizontale formats voor long form stukken film."

Het voorbeeld van Bacardi laat zien dat content op platforms zoals Instagrams IGTV waarschijnlijk niet gericht zal zijn op de passieve kijker, maar juist zal draaien om interactie tussen merken en publishers en hun fans en volgers. Fan-interactie is dan ook geen trend, maar eerder een evolutie die zich alleen maar verder ontwikkelt als er meer apps op de markt komen die het faciliteren.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft