Facebook belooft je te waarschuwen als je het te veel gebruikt

Facebookbelooftdathetjegaat
0
0
1940

Facebook heeft zich de kritiek dat hun producten verslaving in de hand werken ter harte genomen. In een statement beloofde het socialmediabedrijf voortaan te waarschuwen als je te veel tijd spendeert op Facebook of Instagram.


De strategie van Facebook is altijd geweest bezoekers zo lang vast te houden op haar platforms. Maar nu schieten Zuckerberg en de zijnen de gebruikers te hulp met een controlefunctie hoe lang je al aan het Facebooken bent. Je kan een alert krijgen als je te lang aan het scrollen bent en notificaties op apps voor een bepaalde tijd uitschakelen.

In een blogpost meldt Facebook dat het niet gaat om de tijd die je spendeert op het sociale netwerk, maar hóe je je tijd spendeert. ,,Het is onze verantwoordelijkheid om openlijk te praten over welke impact de tijd die mensen online doorbrengen heeft. We nemen deze verantwoordelijkheid serieus."


Nepnieuws
In feite komt Facebook pas nu met een dergelijk initiatief door oplaaiende kritiek van de industrie. Experts maken zich zorgen om mentale problemen bij gebruikers en de manier waarop technologie is ontwikkeld om mensen steeds terug te laten keren. Apple was Facebook in juni al voor met de introductie van 'Screen Time'. Gebruikers kunnen hun activiteiten checken. Bijvoorbeeld hoeveel keer per dag ze hun iPhone oppakken en gebruiken.

Facebook staat dit jaar onder zware druk door onder meer het Cambridge Analytica schandaal en nepnieuws. Het sociale netwerk anticipeerde begin dit jaar door te beloven de mix van zijn nieuwsfeed te veranderen. De nadruk moest komen te liggen op conversaties tussen vrienden en familie, in plaats van inhoud die bedoeld is om viraal te gaan. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft