YouTube maakt reclame voor reclamemakers

YouTube maakt reclame voor reclamemakers
122

YouTube heeft zijn eerste campagne gelanceerd, gericht op marketeers. Het doel van de campagne is het overtuigen van de marketeers om (weer) meer geld aan het nummer één videoplatform uit te geven.

Voor YouTubes marketingcampagne worden socialkanalen Twitter en LinkedIn ingezet, maar ook YouTube influencers die verschillende publieksgroepen aanspreken. Volgens Ad Age is de looptijd van de campagne (met als pay-off bijvoorbeeld: ‘where we rewrite the rules of music’) gesteld op zes weken, wat betekent dat de campagne ook loopt tijdens de aankomende Ad Week New York.

De reden om een campagne in te zetten, gericht op marketeers heeft alles te maken met het recente  ‘YouTube-schandaal’, waarbij advertenties van verschillende merken ongewenst te zien waren bij onsmakelijke advertenties. Verschillende merken verwijderden als reactie hierop de advertenties geheel van YouTube. De meeste van hen zijn inmiddels weer terug. Maar een bedrijf als Marks & Spencer heeft aangegeven eerst te willen zien dat YouTube veilig adverteren waarborgt voor zij het platform opnieuw inzet.