YouTube komt met berichtenservice

YouTube komt met berichtenservice
208

Steeds vaker is Facebook de plek waar mensen video’s delen en hierover praten. Hierdoor is Facebook op dit gebied een concurrent van YouTube geworden. Omdat YouTube graag wil dat mensen binnen het videoplatform praten over de getoonde video’s, komt het sociale medium nu met een in-app berichtenservice.

In een blog post, waarin het bedrijf Justin Bieber’s recordbrekende single ‘Despacito’ als belangrijk voorbeeld aanhaalt, geeft YouTube aan dat het graag wil dat gebruikers video’s rechtstreeks via de videodienst delen met vrienden en familie.

Benoît de Boursetty, product manager YouTube: ,,Vanaf vandaag kun je video’s rechtstreeks via YouTube delen met vrienden en familie. Niet alleen kun je video’s delen en ontvangen via de app, ook kun je hierover op YouTube chatten, reageren op andere video’s, anderen uitnodigen in de conversatie en meer. We denken dat dit het delen via je telefoon makkelijker, sneller en leuker maakt. En als je liever doorgaat met het delen van video’s via andere apps; dit blijft ook gewoon mogelijk.” Toch zal YouTube ongetwijfeld hopen dat deze nieuwe service ervoor zorgt dat mensen video’s niet meer zullen delen via andere platforms, zoals Facebook.