Yoox maakt ’15-second YouTube deals’ voor Black Friday

Yoox maakt ’15-second YouTube deals’ voor Black Friday
658

Ideetje voor retailers voor de volgende Black Friday: speciale YouTube-deals die maar enkele seconden geldig zijn. Nu Black Friday ook in Nederland steeds populairder wordt, is het voor retailers steeds lastiger om op te vallen op deze koopjesdag. Luxury en lifestyle e-tailer Yoox pakt het daarom dit jaar anders aan met YouTube-ads die de druk bij de koper sterk opvoeren.

In samenwerking met Google en creative tech bureau Stink Studios creëerde het merk shoppable pre-rolls voor producten en luxe mode-items die zo exclusief zijn dat in iedere pre-roll slechts één product aan bod komt. Alleen tijdens de vijftien seconden die de pre-roll duurt, is het getoonde item voor de aanbiedingsprijs verkrijgbaar voor degene die de ad onder ogen krijgt.

De consument kan het item niet terugvinden op Yoox zelf en het is ook niet mogelijk de video nogmaals te bekijken. Skipt de kijker de pre-roll, dan is zijn kans verkeken en gaat de aanbieding door naar de volgende. Of zoals het merk zelf zeg: ‘Het is echt nu of nooit’.

In Nederland krijgen we deze ‘now or never’ aanbiedingen helaas niet te zien. De pre-rolls worden tot halverwege december uitgezonden in de Verenigde Staten, Italië, Japan en Zuid-Korea.