WK t-shirt voor twee

CALM_MarkYourMan18
0
0
1970

Het t-shirt dat creatief bureau ODD samen met Tesco's F&F kleding heeft ontwikkeld voor het naderende WK is bedacht om de mannelijke supporters nader tot elkaar te brengen. Het St. George-kruis (het symbool van het Engelse team) is ervoor in tweeën gedeeld; alleen als twee supporters naast elkaar staan, is het symbool in zijn geheel op hun t-shirts te zien.

Met de shirts wil het goede doel dat zich in het Verenigd Koninkrijk inzet voor de geestelijke gezondheid onder mannen, CALM (Campaign Against Living Miserably), laten zien dat het belangrijk is dat mannen elkaar steunen en samen hun vrienden aanmoedigen. De prijs van een shirt is zes dollar en voor ieder verkocht t-shirt doneert F&F een dollar aan CALM.

De t-shirts zijn onderdeel van de campagne #MarkYourMan, die verder onder andere bestaat uit een serie korte online films met de Britse komieken Romesh Ranganathan en Rob Beckett. De films zijn zo gemaakt dat ze goed in social feeds passen tijdens het WK en daarmee mannen aanmoedigen zich open te stellen en elkaar te steunen.

De social, print en retail-uitingen van de campagne zijn vooral gericht op mannen, maar willen ook vrouwen aanspreken die bijvoorbeeld een man, broer, vriend of zoon hebben die zich moeilijk openstelt en geen hulp durft te vragen. Eerder dit jaar zorgde CALM al voor veel aandacht voor dit onderwerp en voor het hoge aantal Britse mannen dat zelfmoord pleegt, door een ijzingwekkende installatie te maken op een Londens dak. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft