‘What Cocktail?’: Pernod Ricard maakt Amazon Alexa Skill

‘What Cocktail?’: Pernod Ricard maakt Amazon Alexa Skill
300

Pernod Ricard, met merken als Absolut Vodka en Malibu, gaat stemgestuurde techniek gebruiken om mensen thuis beter te kunnen bedienen. Daarvoor heeft de drankonderneming in samenwerking met Amazon een Alexa Skill ontwikkeld die compatibel is met de nieuwe Amazon Show device.

De Skill ‘What Cocktail?’ helpt jongvolwassenen bij het samenstellen van drankjes met de ingrediënten die zij al in huis hebben, biedt inspiratie voor nieuwe cocktails en geeft tips waarmee zij het allerbeste drankje kunnen maken.

Pernod Ricard stapt nu in deze markt, omdat uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer mensen ook thuis cocktails maken. Die markt is gegroeid met 23 procent. Afgelopen jaar werd 22 miljoen keer gezocht op cocktails. Het alcoholmerk verwacht nog meer mensen warm te kunnen maken voor home made cocktails.

Sille Opstrup, head of digital bij Pernod Ricard UK, voegt toe: ,,Stemgestuurde producten veranderen de manier waarop we interactie hebben met technologie, en omdat stemgestuurde zoekopdrachten nu al drie keer sneller zijn dan zoekopdrachten via tekst, en experts die voorspellen dat in 2020 de helft van alle zoekopdrachten op deze manier zal gaan, is dit het moment om met publiek in contact te komen door gebruik te maken van dit platform.”