Weight Watchers de mist in met nieuwe seks-campagne

Weight Watchers de mist in met nieuwe seks-campagne
86
Hoe goed bedoeld ook, soms gaat een marketingstunt ook wel eens helemaal verkeerd. Zo ook bij de laatste campagne van het wereldwijd bekende Weight Watchers. Wat ging er mis? De Australische keten stuurde 'stemmingslampjes' naar Australische vrouwelijke journalisten, waarmee ze een soort vergelijking maakten tussen het gewicht van een vrouw en haar vermogen om te genieten van seks.
Het is de eerste campagne van het bedrijf waarin de focus op het seksleven ligt. Gezien de vele boze en verontwaardigde reacties heeft Weigth Watchers hiermee de plank compleet misgeslagen. Zo schrijft Birdie Jabour van The Guardian: ,,How many people thought this was an okay idea. It's just so nasty, invoking most intimate and vulnerable moments." Achterop de verpakking van de lamp staat dat deze lamp speciaal is ontworpen om je een kleine boost te geven in de slaapkamer, gevolgd door de tekst 'We hope it helps you start seeing yourself in a new light - to love how you look and love how you feel'.

Waar de meeste vrouwen die zo'n lamp ontvingen het mee eens zijn is dat vrouwen geen 'hulp' nodig hebben van een dieetbedrijf om zich goed te voelen over zichzelf. Daarbij lijkt Weigth Watcher te impliceren dat als je maar iets te zwaar bent je daarom ook direct een hekel hebt aan je eigen lichaam en minder seks hebt omdat je je schaamt. Als reactie zegt het bedrijf dat het inziet dat het een fout heeft gemaakt.

CusYoIGUEAQARoQ