Walt Disney Company investeert 2 miljard in Disneyland Parijs

Walt Disney Company investeert 2 miljard in Disneyland Parijs
3880

Deze week maakte The Walt Disney Company bekend 2 miljard euro te gaan investeren in de uitbreiding van Disneyland Parijs. Het concern doet dit, omdat het park gezien wordt als het ‘merkbaken’ van Disney in Europa en het daarom groots wil investeren in het succes op de langere termijn van het pretpark.

 
Het bedrag zal volgens een meerjarenplan geïnvesteerd worden, zo maakte Robert A Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company aan de zijde van de Franse president Macron bekend. Het plan wordt in fases uitgerold vanaf 2021. De topman van het Amerikaanse Disney zegt vertrouwen te hebben in de Europese economie en wil daar met Disneyland Parijs als vlaggenschip in ons continent van profiteren.

Er zullen onder andere drie nieuwe gebieden worden toegevoegd aan het Walt Disney Studios Park, geïnspireerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Ook komen er in de parken verschillende nieuwe attracties en wordt er geïnvesteerd in meer live entertainment.

Afgelopen jaar bestond Disneyland Parijs 25 jaar. Sinds 1992 bezochten meer dan 320 miljoen mensen het park. Het park is verantwoordelijk voor 6,2 procent van het toerisme-inkomen in Frankrijk. De NOS voegt aan deze mooie cijfers toe dat het park het Amerikaanse geld goed kan gebruiken, aangezien Disneyland Parijs tijdens de crisis ‘dieprode cijfers’ schreef. Euro Disney, de vorige eigenaar van het park, kon maar weinig investeren in het Franse boegbeeld van Disney. De nieuwe Amerikaanse eigenaar probeert het tij nu te keren.