VR-producties die daadwerkelijk iets toevoegen

VR-producties die daadwerkelijk iets toevoegen
152

Eerder schreven we al dat Virtual Reality (VR) ‘the next big thing is. Het is een van de belangrijkste trends van dit jaar en het belooft wat voor de toekomst. Inmiddels zijn er dan ook talloze mogelijkheden met VR.

 
Zowel op het gebied van entertainment en games, maar ook binnen het bedrijfsleven en de wetenschap. Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om een VR-productie te maken. De vraag is of de VR hype ook daadwerkelijk iets toevoegt.

Creatief bureau MCW uit Rotterdam denkt daar hetzelfde over. Het houdt zich al sinds 1993 bezig met VR en bedacht en produceerde voor Holmatro een 360-VR die wel iets toevoegt. Holmatro produceert hydraulische scharen en spreiders waarmee brandweermannen gewonden uit een gecrashte auto redden. Juist voor die doelgroep bedacht MCW dat het interessant is om eens te ervaren hoe het is om gered te worden.Deze VR-beleving wordt op evenementen, beurzen, trainingssessies en bijeenkomsten getoond aan de doelgroep. Inmiddels heeft de video op YouTube al zo’n 136.000 views.