Video binnen vijf jaar 75 procent van het mobiele verkeer

Video binnen vijf jaar 75 procent van het mobiele verkeer
192

In 2023 zal driekwart van al het mobiele verkeer bestaan uit video, zo schrijft Ericsson in zijn nieuwste Ericsson Mobility Report. Dit jaar was dit nog iets meer dan de helft. Meer mensen gaan hun mobiele telefoon dus gebruiken om video te bekijken.

Ook zal het mobiele verkeer in zijn totaliteit wereldwijd explosief groeien in die vijf jaar. Van 14 exabytes per maand in 2017 naar 110 exabytes per maand in 2023; dat komt neer op 5,5 miljoen jaar streaming HD-video, rekent Ericsson ons voor.
Video binnen vijf jaar 75 procent van het mobiele verkeer

Voor consumenten is een gevolg dat we niet meer uitkomen met de 2 of 5GB-databundels die we nu gemiddeld hebben, maar eerder aan bundels van zo’n 15 tot 20GB moeten gaan denken (of onbeperkte data). Voor adverteerders betekent het dat zij zich nog meer zouden moeten richten op mobiele video; daar ligt de toekomst.

Ericsson keek ook naar onze social media-consumptie en concludeert dat die ook nog steeds stijgt, maar niet zo snel als video. In 2023 zal het percentage social media in het totale mobiele verkeer daarom afnemen, van 12 naar 8 procent.

Het volledige rapport is te downloaden op de website van Ericsson.