USP Coca-cola: bij ons krijg je nog gewoon je sugar rush

USP Coca-cola: bij ons krijg je nog gewoon je sugar rush
6650

Suiker: we krijgen er te veel van binnen. Veel te veel zelfs. En het zit in grote hoeveelheden in producten waarvan veel mensen het niet verwachten, zoals slasaus (negentien klontjes), ontbijtgranen (30 klontjes) en vanilleyoghurt (23 klontjes).

Het Diabetes Fonds vestigt de aandacht op dit probleem met de ‘suiker terugroepactie’ en krijgt veel bijval op sociale media. In het Verenigd Koninkrijk geldt sinds deze week een sugar tax, waardoor suikerrijke producten duurder worden. Veel merken passen hun producten nu aan. Coca-cola kiest een andere weg en gebruikt het bewust niet aanpassen van het recept nu als USP.

Met de slogan ‘They don’t make ‘em like they used to. We do.’ laat Coca-cola weten niks te zullen veranderen aan de ‘original taste since 1886’. Waar veel merken ervoor kiezen hun producten te vernieuwen, nieuwe producten te ontwikkelen of alternatieven met minder suiker te promoten, kiest Coca-cola dus een andere weg. Alhoewel, ook Coca-cola zet nog verder in op de minder suikerrijke varianten van de originele cola, zoals Diet Coke en Coca-cola Zero. En ook Coca-cola heeft aangekondigd later dit jaar met nog meer alternatieven te komen.

Er is echter één drankje dat buiten alle vernieuwingen blijft en dat is dus de originele Coca-cola. Het ligt wel voor de hand dat consumenten meer moeten gaan betalen voor hun cola’tje, want het geld voor die sugar tax moet ergens vandaan komen. Zo worden de flessen in Groot-Brittannië bijvoorbeeld kleiner, maar blijven ze hetzelfde kosten. Het is niet waarschijnlijk dat deze campagne ervoor zal zorgen dat meer mensen voor de originele cola kiezen, aangezien consumenten sowieso steeds bewuster omgaan met wat ze tot zich nemen, maar het kan er wel voor zorgen dat een ‘gewone cola’ nog wel even te bestellen zal zijn.