Unox Nieuwjaarsduiken gouden reclameformule

Unox Nieuwjaarsduiken gouden reclameformule
340

De jaarlijkse Nieuwjaarsduiken die Unox twintig jaar geleden adopteerde, blijven een gouden reclameformule voor free publicity voor het worst- en soepmerk. Ook dit jaar namen op 1 januari 51.000 mensen, verspreid over 162 locaties in binnen- en buitenland, een duik in het ijskoude water van zee, rivier of zwemplas.

In Scheveningen deden 10.000 deelnemers traditiegetrouw mee aan de grootste nieuwjaarsduik ter wereld. Zoals elk jaar getooid met de bekende Unox muts. En uiteraard wordt iedereen na afloop getrakteerd op Unox erwtensoep. Zelfs als media de naam Unox niet noemen, kunnen ze niet voorkomen dat op elk spectaculair plaatje de merknaam vol in beeld komt. Een prachtig staaltje van free publicity dus.

Unox doet er ondertussen alles aan om de duik te laten uitgroeien tot een succesvol concept voor content marketing. Zo doneert het merk per deelnemer in Scheveningen een euro aan de voedselbank. Daarnaast liet het de afgelopen weken bekende foodvloggers en BN’ers een voedselbanketletter bakken met een rookworst erin. Zo zetten Chickslovefood, Lekker & Simpel, Laura’s Bakery en actrice Liza Sips hun recept online. De Hippe Vegetariër maakte haar eigen variant zonder vlees met de vegetarische gehacktballetjes van Unox en tv-chef Sandra Ysbrandy bedacht de BLT-voedselbanketletter.