Uitgever ELLE lanceert ‘Influencer Solutions’

Uitgever ELLE lanceert ‘Influencer Solutions’
204

Hearst Netherlands, uitgever van onder andere ELLE, Esquire, Cosmopolitan en Quote, lanceert een nieuw marketingconcept: ‘Influencer Solutions’. Hiermee biedt het bedrijf een nieuwe benadering van influencer marketing, waarbij het talentvolle makers, loyale fans en de merken van Hearst combineert. Met dit concept speelt Hearst Netherlands in op de verschuiving van push naar pull marketing en de kritische consument die het (maatschappelijk) doel (purpose) van een merk steeds belangrijker vindt.

Hearst biedt branding partners verschillende content formats. Het onderscheidt hierbij drie typen influencers (contentmakers) en noemt ze ‘lagen van invloed’. Ieder type influencer realiseert op zijn eigen manier impact; Hearst onderscheidt daarom ook drie lagen van impact.

Drie lagen van invloed
  • Experts
  • BN’ers en BI’ers (Bekende Influencers)
  • (micro) Influencers
Drie lagen van impact
  • Kwaliteit en vertrouwen
  • Inspiratie en aspiratie
  • Persoonlijk en dichtbij
Hearst kiest bewust niet alleen voor experts, BN’ers en ‘BI’ers’, maar juist ook voor (micro) influencers. Deze worden door de uitgever naar eigen zeggen niet alleen geselecteerd op engagement, maar vooral ook op talent en skills. ,,De talentvolle makers die Hearst hiermee aan zich probeert te binden, kunnen door hun kwalitatieve content rekenen op meer engagement, waardoor campagnes met een branding partner meer impact hebben dan wanneer alleen samengewerkt zou worden met makers die puur vanwege hun grote bereik geselecteerd zijn,’’ aldus het persbericht. Ook de eigen editors van Hearst werken mee aan de influencer projecten.

In juli was er een soft launch van ‘Influencer Solutions’. Cosmopolitan lanceerde toen het Life Goal Network.

Beeld: hearst.nl