Tiqets opnieuw snelst groeiende Nederlandse tech startup

Tiqets opnieuw snelst groeiende Nederlandse tech startup
156
Door Mathilde Min

Tiqets, het bedrijf achter een app en website waarop tickets kunnen worden gekocht voor toeristische attracties, is voor het tweede jaar op rij de snelst groeiende tech startup van Nederland. Met een omzetstijging van ‘duizenden procenten’ laat het vier jaar oude bedrijf onder andere Bloomon, Vandebron, Srprs.me en Bux achter zich.

 
The Next Web en Adyen organiseren jaarlijks de Tech 5, een wedstrijd waarin de snelst groeiende tech startups van Europa worden aangewezen. Net als vorig jaar is Tiqets de Nederlandse winnaar. De ticketverkoop-startup dingt nu mee naar de Europese titel. De exacte omzet wordt nog niet bekend gemaakt, omdat de wedstrijd nog gaande is. In 2016 won Tiqets de bokaal met een omzetstijging van ruim tweeduizend procent. De winnaar kan rekenen op ,,eeuwige roem en een podium,” aldus een woordvoerder van Adyen aan RTL Z.

 
In 2013 ontwikkelde Tiqets een app en website waarop vooraf tickets kunnen worden aangeschaft voor toeristische attracties. Zonder tussenkomst van allerlei verschillende ticketsystemen van de musea en attracties zelf, en zonder in lange rijen te hoeven staan, kunnen toeristen hier in hun eigen taal terecht voor alle toegangskaarten voor tijdens hun bezoek aan Nederland.