The North Face zet zich in voor gelijkheid man en vrouw

The North Face zet zich in voor gelijkheid man en vrouw
7730

Outdoormerk The North Face maakt zich hard voor gelijkheid tussen man en vrouw en voegt de daad bij het woord door vanaf nu even vaak mannen als vrouwen in te zetten voor marketing. Dinsdag lanceerde The North Face in dat kader de nieuwe campagne ‘Move Mountains’, waarin we de prestaties van stoere vrouwen te zien krijgen.

https://youtu.be/No6qzzMq-eU
,,Deze campagne gaat om het handelen op een manier waarop we zouden willen dat de wereld zou zijn,”
aldus Tom Herbst, VP global marketing bij The North Face. ,,We hebben het gevoel dat we een verantwoordelijkheid hebben en een mogelijkheid om deze nieuwe generatie meer rolmodellen te laten zien.” Voordat The North Face deze weg insloeg, heeft het merk eerst een jaar getest met seksegelijke marketingacties op social media. Onder meer daardoor zag het merk in 2017 het aantal Instagramvolgers met 37 procent toenemen.

Naast het spotje bestaat de campagne ‘Move Mountains’ uit print en out-of-home advertenties en verschillende digitale video’s die verspreid zullen worden via social kanalen. Hierin figureren alpinist Hilaree Nelson, bergbeklimmers Ashima Shiraishi en Margo Hayes, hardloper Fernanda Maciel, actrice America Ferrera en NASA-onderzoeker Tiera Guinn Fletcher.

Niet alleen in deze en toekomstige campagnes van het outdoormerk gaan we meer vrouwen zien, The North Face wil ook meer producten op de markt brengen voor vrouwen om hen beter te bedienen. Zo komt het merk later deze maand onder andere met nieuwe leggings en bh’s in de zomercollectie.