The Future 100: merken worden steeds meer van consumenten

The Future 100: merken worden steeds meer van consumenten
268

JWT Intelligence heeft de jaarlijkse lijst ‘The Future 100: Trends and Change to Watch in 2018’ bekend gemaakt. Op deze lijst staan de honderd belangrijkste trends, veranderingen en kansen voor volgend jaar om in de gaten te houden, voor marketeers, consumenten en de merken die zij kopen. De trend voor 2018? Merken zijn in handen van iedereen en niet van de producenten.

Dankzij technologische innovaties en digitale netwerken volgen vernieuwingen elkaar steeds sneller op. De manier waarop we werken en leven is hierdoor continu aan verandering onderhevig. Nieuwe verkoopmodellen schudden de markt op en nieuwe technieken, zoals augmented reality en 5G, transformeren het internet. Social media zorgen ervoor dat hele kleine nieuwtjes in een fractie van een seconde groot nieuws kunnen worden.

In die wereld vragen consumenten ook steeds meer van merken. Ze zoeken nieuwe ervaringen en verwachten constant verbeteringen op alle vlakken van hun leven. Marketeers moeten een weg zien te vinden binnen dit voortdurend veranderende digitale landschap en verwachtingspatroon. ‘The Future 100’ biedt hen enig houvast; als een soort kompas dat de wegwijst in de wirwar van elkaar snel opvolgende nieuwigheden.

De lijst onderscheidt 10 sectoren, waaronder marketing, cultuur en reizen, en benoemt voor ieder 10 trends om in de gaten te houden. In de sector ‘Tech & Innovation’ is ‘Manufacturing 2.0’ bijvoorbeeld zo’n trend, waarbij merken zoals Adidas en Puma op een nieuwe manier gaan produceren, waarbij via razendsnelle nieuwe technieken on demand, gepersonaliseerd, geproduceerd kan worden. Dat personaliseren is sowieso wel een trend die doorzet in 2018. Merken weten ook steeds meer van consumenten (ze verzamelen steeds meer data) en worden er daardoor steeds beter in. Of wat dacht je van ‘Branded audio’, een trend in de sector ‘Brands & Marketing’. Na branded content kwam de branded video en nu, in 2018, branded audio, waarmee merken echt gebruik kunnen gaan maken van spraakgestuurde systemen.

De hele ‘The Future 100’-lijst is hier te downloaden via de website van JWT Intelligence.