Teen Vogue maakt interactieve magazinecovers voor Snapchat

Teen Vogue maakt interactieve magazinecovers voor Snapchat
1738

Het Britse Teen Vogue is al een paar maanden gestopt met print; het laatste gedrukte magazine kwam in november 2017 uit. Toch blijft het blad, dat onderdeel is van de Condé Nast groep, grote waarde hechten aan de cover, de coverfoto en het coververhaal, al ligt die ‘magazinecover’ nu niet meer in de fysieke winkelschappen, maar in de digitale Snapchat-etalage.

Deze week kwam Teen Vogue met de derde interactieve magazinecover met zangeres Dua Lipa als covergirl. De cover werd eerst geteased via Snapchat Discover met een reeks video’s die de Teen Vogue-volgers - waarvan 60 procent jonger dan 25 jaar is - een sneak peek boden. Meer magazines experimenteren met nieuwe digitale varianten op de traditionele magazine cover, onder andere uit kostenoverwegingen, maar ook omdat het kansen biedt, bijvoorbeeld omdat je dus video toe kan voegen aan je cover.

,,Zelfs toen er een gedrukt magazine was, zag het grootste deel van ons publiek onze cover al vooral via social media en digitaal,” vertelt Phillip Picardi, chief content officer van Teen Vogue en Them, Condé Nast’s uitgave gericht op de LGBTQ-doelgroep. ,,Buiten dat onthult ieder merk zijn covers door ze bekend te maken via social media. Daarom dachten wij: waarom zou je dat persmomentum van een ‘cover moment’ en de redactionele aandacht die samengaat met het uitbrengen van een cover niet laten voortduren, en het simpelweg verpakken voor het medium waar het het meest effectief is?”

Voor Teen Vogue is dat medium dus Snapchat. Eerder al zag het magazine dat content die het via dat platform verspreidde goed werd opgepikt door de doelgroep. In maart lanceerde het magazine een speciale interactieve cover over wapengeweld op Snapchat. Waar het aantal volgers eerder dit jaar gestaag groeide, zorgde deze cover voor 500 procent meer unieke views van Discover stories in maart te opzichte van de maand daarvoor.