Technologische en Chinese bedrijven het meest waardevol

Brandz-top-100---Chinese-bedrijven---retail
0
0
2120

Deze week werd de jaarlijkse BrandZ Top 100, met daarin de meest waardevolle merken op een rijtje, weer gepubliceerd. Belangrijkste conclusies: techbedrijven blijven het goed doen en Chinese bedrijven winnen steeds meer terrein. Ook is dit het eerste jaar waarin iedere categorie groeit; retail is daarbij de grootste stijger. Alle top 100-bedrijven samen zijn 21 procent in waarde gestegen en gezamenlijk zo'n 4,4 biljoen dollar waard.


Uit de lijst, die jaarlijks wordt opgesteld door Kantar Millward Brown, blijkt dat 92 procent van de top 100-bedrijven zelf een technologiebedrijf is of daaraan gelieerd is. Merken die technologie gebruiken om ons leven gemakkelijker te maken op nieuwe en innovatieve manieren winnen steeds meer terrein.

De Amerikanen voeren de boventoon in de lijst. Van de eerste 20 merken zijn er 17 Amerikaans. Alleen het Chinese Tencent (5) en Alibaba (9) en het Duitse SAP (17) halen als niet-Amerikanen de top 20. Twee Chinese e-commercereuzen realiseerden een enorme groei: JD.com werd 94 procent hoger gewaardeerd, Alibaba 92 procent. Zij waren dan ook de grootste stijgers in de Top 20-stijgerlijst, een lijst van merken die jaarlijks het meest in waarde stegen.

Google en Apple worden allebei gewaardeerd op ruim 300 miljard dollar, hun waarde steeg met respectievelijk 23 en 28 procent, en de twee internetgrootmachten blijven daarmee op plek een (Google) en twee (Apple) staan. Amazon wisselt van plaats met Microsoft, werd met ruim 200 miljard dollar 49 procent hoger gewaardeerd dan in 2017, en staat nu op plek drie.

De complete lijst en het bijbehorende rapport met daarin nog veel meer interessante cijfertjes kun je op de site van BrandZ bekijken. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft