‘Stoute’ Lindsay Lohan in Lawyer.com-campagne

‘Stoute’ Lindsay Lohan in Lawyer.com-campagne
226

Waar ‘onze’ Blokker de mist in ging door te kiezen voor Sarah Jessica Parker als boegbeeld, kiest de juridische website Lawyer.com voor de ‘stoute’ Lindsay Lohan als gezicht in hun nieuwste commercial. Het is vast grappig bedoeld, maar kijkers zien de lol van deze misplaatste keuze niet in en delen hun commentaar op de campagne op social media.

https://youtu.be/xRMKBbPNRjg

Lohan vertelt in het spotje dat ze wel even schrok toen Lawyer.com haar benaderde, omdat ze dacht dat ze in de problemen zat. Het idee om hun woordvoerder te worden ‘intrigeerde’ haar. Met een knipoog vervolgt Lohan met te zeggen dat Lawyer.com eigenlijk alleen mensen wil helpen, bijvoorbeeld als je een keer vervolgd wordt voor rijden onder invloed of twee keer of drie keer… Ze zegt het alsof het grappig is om anderen in gevaar te brengen door zelf met een slok op achter het stuur te gaan zitten. Dat schiet veel kijkers in het verkeerde keelgat.

AdAge vindt de keuze voor ‘la Lohan’ ongelukkig, maar hekelt ook het cliché advocatenkantoor decor waarin het spotje geschoten is, ‘compleet met roze bloemen op de bureaus en een roze waterkoeler’.

Niet alleen herinnert Lohan ons er door haar woorden aan dat ze zelf meermaals veroordeeld is voor rijden onder invloed, iets wat veel mensen verafschuwen, ook is zij allesbehalve ‘doorsnee’. Als kijker kun je je gewoonweg niet voorstellen dat iemand als Lindsay Lohan, die alle regels aan haar laars lapt, naar een website als Lawyer.com zou surfen voor hulp. Eigenlijk net zoals je je niet kunt voorstellen dat Sarah Jessica Parker daadwerkelijk een Blokkerwinkel binnen zou stappen om daar een poffertjespan te kopen dus.