Steeds meer Britten hebben product-abonnement

foodbox
0
0
1550

Scheerschuim, sokken, games, boodschappen, boeken of make-up in abonnementsvorm afnemen en op regelmatige basis een pakketje thuis krijgen met de gevraagde producten, komt steeds vaker voor. Uit Britse cijfers blijkt dat het aantal afgenomen product-abonnementen de afgelopen jaren enorm gestegen is.

Had in 2014 nog geen procent van de Britten een abonnement op een product; het afgelopen jaar heeft 19 procent zich aangemeld voor een abonnementsbox waarmee producten iedere week of maand bij hen thuis geleverd wordt. Eten en drinken vormt de grootste markt en zorgt voor 18,6 procent van de abonnementen. Denk daarbij aan groenten, vlees of koffie. Ook beauty-producten doen het doet met 16,5 procent.

Op Marketing Week wordt de grote toename in het aantal afgenomen abonnementen toegeschreven aan het zogenaamde 'lipstick effect', waarmee bedoeld wordt dat consumenten hun geld vooral uitgeven aan betaalbare 'feelgood'-producten en minder grote dure producten kopen, waarbij zij bij elkaar opgeteld ongemerkt toch het nodige spenderen. Van de Britten die nu een product-abonnement hebben, zegt 26 procent het abonnement te hebben om zichzelf te verwennen, 63 procent doet het vooral omdat ze het zo leuk vinden om verrast te worden door de post en 57,8 procent omdat ze het vervelend vinden als ze alleen maar rekeningen op de deurmat vinden (er waren inderdaad meerdere antwoorden mogelijk).

'Kleine' kanttekening bij het onderzoek. De bron is uOpen, de grootste aanbieder van abonnementsboxen in het Verenigd Koninkrijk. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft