Spotify koppelt baasjes aan asielhonden met dezelfde muzieksmaak

Spotify koppelt baasjes aan asielhonden met dezelfde muzieksmaak
0
0
1272

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Glasgow blijkt dat iedere hond een unieke muzieksmaak heeft. Dat nieuws klonk Spotify als muziek in de oren, aldus Adweek, en de muziekstreamingdienst is daarom een samenwerking aangegaan met een Duits asiel om baasjes die op zoek zijn naar een nieuw huisdier te koppelen aan een hond op basis van hun muzikale voorkeur.

 
‘Adoptofy’ is bedacht door creatief bureau Serviceplan en bestaat onder andere uit een website waarop alle beschikbare asielhonden in München verzameld zijn. Van ieder dier kun je vinden van wat voor soort muziek hij houdt. Ook staan er filmpjes van de honden op met titels als ‘Gloria houdt van Hip-Hop’ of ‘Ray leeft voor elektronische muziek’ waarop je de hond met zijn muziek ook alvast kunt bekijken. Duitse baasjes kunnen zo een hond uit het asiel kiezen die op muzikaal vlak bij ze past.

 


 


https://youtu.be/UwV6tgQeyXk

 
https://youtu.be/7YDWm5bYYNI

 
https://youtu.be/aBvNx-z7ok4%5D

Hans-Peter Sporer, Creative Director bij Serviceplan Campaign X over de campagne: ,,Geen andere muziekdienst kent en analyseert de muziekvoorkeur van zijn luisteraars zo goed als Spotify. We zullen hier gebruik van maken om gebruikers via gepersonaliseerde videobanners te wijzen op honden die van dezelfde muziek houden.”

,,Als dierenwelzijnsorganisatie hechten wij grote waarde aan iedere vorm van originele communicatie en het vergroten van bewustwording onder het grote publiek,” vult Jillian Moss, hoofd PR, advertising en fundraising van de Tierschutzverein München e.V. dierenopvang, aan.
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft