Snapchat laat je linken naar websites

Snapchat laat je linken naar websites
166

Marketeers kunnen nu meer organisch verkeer via Snapchat krijgen, doordat een link kan worden meegegeven aan Snaps. Hiermee wordt het gemakkelijker om verkeer vanuit de app naar een website te krijgen. Het linken gaat via de nieuwe paperclip feature van Snap Inc. Deze is beschikbaar voor iedere gebruiker.

De nieuwe link-optie onderscheidt Snapchat van concurrent Instagram. Bij Instagram kan alleen gelinkt worden naar een website in de bio, vandaar dat posts vaak gepaard gaan met de regel ‘link in bio’. Alleen gebruikers met meer dan 10.000 volgers biedt ook Instagram de optie om links toe te voegen aan hun Instagram Stories.

Niet alleen voor marketeers is de nieuwe feature goed nieuws. Ook voor mediabedrijven wordt het nu mogelijk om mensen te verleiden daadwerkelijk naar hun website te gaan. De link-optie wordt geopend door op het paperclip-icoontje te klikken in Snapchat’s toolkit.

Snapchat lanceerde naast het paperclipje nog twee nieuwe features. Met Voice Filters kunnen gebruikers hun stem vervormen. En met Backdrops hebben gebruikers de mogelijkheid om de kleur of het design in de achtergrond van foto’s te veranderen. Vorige maand kwam Snap Inc. nog met een andere nieuwe optie: Snap Map, waarmee gebruikers hun vrienden kunnen opsporen of een berichtje krijgen wanneer deze zich in de buurt bevinden.