Slimme anti-massatoerisme campagne in Canada

Slimme anti-massatoerisme campagne in Canada
238

Omgekeerde marketing: het lijkt soms goed te werken! Zo dachten ook de bedenkers van de nieuwe campagne voor Bowen Island in Canada. De inwoners daar hebben een liefde-haat verhouding met toeristen.

 
Om dat te uiten kwamen ze met een nieuwe slogan: ‘Tell your friends it’s awful here’. ,,We vinden het leuk om te pronken met ons eiland, maar we willen liever niet dat er hordes toeristen op afkomen,” legt inwoner en bedenker Chris Staples uit. ,,We willen wel toeristen, maar alleen als ze begrijpen wat ons eiland zo bijzonder maakt.”

De nieuwe campagne is geïnspireerd op storytelling. Vier lokale dieren spelen daarbij een rol, met de hoofdrol voor een hert. ,,We weten allemaal dat het hert eigenaar is van dit eiland en wij zijn slechts gasten,” legt Staples uit. De dieren staan met bepaalde slogans op kaarten, T-shirts en zelfs bumperstickers. Het idee was vooral om geen traditionele marketing te gebruiken. De inwoners en ondernemers van het eiland zijn erg trots en een beetje beschermend. Ze wilde een community merk dat mensen aan de ene kant verwelkomt, maar op een slimme manier ook het massatoerisme tegengaat.

frank.news/Slimme anti-massatoerisme campagne in Canada