Slechts één tiener ziet ‘Super Bowl commercial’ Skittles

Slechts één tiener ziet ‘Super Bowl commercial’ Skittles
320

De afgelopen jaren was Skittles volop aanwezig tijdens hét Amerikaanse sportspektakel van het jaar voor adverteerders: de Super Bowl. Dit jaar maakt Skittles geen officiële reclame tijdens het evenement, maar het snoepjesmerk maakte gisteren bekend dan tóch een commercial uit te zenden, waarin ook nog een celebrity zijn of haar opwachting maakt. Dat spotje is wel zeer exclusief. Slechts één persoon, Marcos Menendez, een tiener uit Los Angeles, krijgt ‘m te zien. Wat de rest van Amerika dan wel weer mag bekijken, is zijn reactie op die spot.

AdAge zegt dat hier sprake is van wat omschreven kan worden als de eerste ultra-exclusieve Super Bowl commercial of anders in ieder geval van een slimme PR-stunt die een stuk goedkoper is dan een echte Super Bowl-commercial. De kick off van deze unieke aanpak is een online video waarin het plan om een spotje alleen voor Menendez te maken, wordt aangekondigd als nieuwsitem op tv. Een wat verveelde tiener hoort het, al Skittles-etend, aan en loopt niet over van enthousiasme. ,,Technisch gesproken is het helemaal geen Super Bowl-ad als het niet tijdens de Super Bowl wordt getoond,” zegt hij tegen de nieuwslezer. En: ,,De CEO van Skittles zal hiervoor zijn ontslag krijgen”.


,,Technisch gesproken is het helemaal geen Super Bowl-ad als het niet tijdens de Super Bowl wordt getoond,” zegt Marcos Mendez.
Matt Montei, marketing VP, fruit confections, Mars Wrigley Confectionery: ,,We zijn een groot onderdeel van de Super Bowl geweest en blijven een groot onderdeel van de NFL. We hadden echt het gevoel dat we onszelf opnieuw moesten blijven uitvinden rond dit tijdslot en een manier om dat te doen, is om gewoon een compleet nieuwe weg in te slaan.”

Terug naar de tiener die het Super Bowl-spotje gaat bekijken. Menendez is gekozen omdat hij een echte Skittles-fan is, aldus Montei. De 17-jarige jongen mag de geheime commercial zien tijdens de Super Bowl. Fans kunnen tegelijkertijd via Facebook kijken naar een stream van Menendez’s reactie daarop. Daarnaast wil Skittles hier op de avond van de Super Bowl of een dag later een minidocumentaire over uitzenden. Ook daarin zal de commercial overigens niet te zien zijn.

De komende tien dagen brengt Skittles vier teasers uit; in eentje daarvan komt de kijker zelfs iets te weten over de echte commercial. Ook zal iedereen er via de teasers achter gaan komen welke celebrity erin figureert. Maar de echte Super Bowl-spot, die is alleen voor Marcos Menendez.