Shockerende billboards vragen aandacht voor probleem plastic afval

Shockerende billboards vragen aandacht voor probleem plastic afval
876

We kennen ze: de afschuwelijke beelden van aangespoelde dode dieren die gestikt zijn in plastic. Ons plastic afval wel te verstaan, dat in de natuur is beland. En toch gebeurt er nog veel te weinig om een einde te maken aan het probleem van al dat plastic in onze zeeën en oceanen, vindt de Britse Marine Conservation Society (MCS).

Dus bedacht het creatieve bureau Daughter een campagne die het over een andere boeg gooit. Als stervende dieren niet ‘erg’ genoeg zijn om ons gedrag te veranderen, proberen ze het nu met mensen, want:
‘Would you care more if it was you?’
De campagne werd eind vorige maand gelanceerd en toont shockerende beelden van mensen die lijken te stikken in plastic zakjes en wegwerpbestek. Met de campagne ‘Stop the plastic tide!’ vraagt MSC de aandacht voor het wereldwijde probleem van ‘plastic soep’ en de impact die al dat drijvende plastic heeft op het leven in het water.

Fotograaf Guy Farrow maakte de foto’s. De modellen zien er door de belichting en de blauwige kleur doods uit; alsof ze zo vanuit de zee zijn aangespoeld. De foto’s zijn te zien op digitale billboards en ze worden online geplaatst. De veertien digitale billboards staan door heel Groot-Brittannië, waaronder Londen, Manchester, Bristol en Birmingham.