Savage richt blik marketeer op het buitenland

savagemarketing19
0
0
3388

Zijn Nederlandse marketeers een voorbeeld voor hun buitenlandse collega's of is het andersom en kunnen ze juist veel van hen leren? Wie de vierde editie van Savage Marketing bezoekt, kan die vraag zelf beantwoorden.

Marketeers kunnen elke week wel naar een conferentie of een congres. Bij de meeste events spreken toppers uit de Nederlandse marcom branche. Tijdens Savage Marketing spreken vooral C-level marketeers van grote buitenlandse merken. Waarom frank.news er van begin af aan bij is? Het zijn geen lange saaie sales-pitches en herhalingen van herhalingen, geen gelikte shows, maar gewoon inhoudelijke presentaties over het vak. Van gevestigde merken, maar ook van startups.


Inkijkje
De afgelopen jaren bood Savage Marketing een mooi inkijkje in hun marketingstrategie. Daar kunnen we in Nederland nog best iets van leren. Zo liet het Chinese Huawei Honor vorig jaar zien hoe je met community's millennials wel kunt bereiken, waar andere merken fout op fout stapelen. Dat heeft niets met spioneren voor de Chinese overheid te maken. BMW en McDonald's lieten zien hoe ze als 'offline' merken de digitale transformatie hebben ingezet. Of wat te denken van het Amerikaanse Sparkcentral, dat voorspelde dat klantenservices van merken straks alleen nog per WhatsApp en aanverwante apps communiceren.


Opvouwbare smartphone
Ook dit jaar heeft het internationale congres, op 12 en 13 juni in Amsterdam, interessante sprekers op het programma staan. Wat te denken van Bill Liu die met Royole de eerste opvouwbare smartphone op de markt bracht. Of Monika Schulze van verzekeraar Zürich, een van de top 100 merken in de wereld. Ook Bettina Stier Scatamachia, global marketing directeur van Chiquita, staat niet elke week op een conferentie. Verder spreken er onder anderen marketeers van AmRest, Red Bull, Adidas en Telekom.


Hollands glorie
Maar ook Hollands glorie ontbreekt niet. AB Inbev heeft natuurlijk Nederlandse roots, net als Vodafone. Directeur social media en innovatie Fleur Bernhard van Albert Heijn komt vertellen over engagement door storytelling. Een teken dat ook Nederlandse bedrijven ontdekt hebben dat spreken voor een internationaal publiek interessant kan zijn.


Korting
Kortom: Savage heeft al jaren een speciaal plekje in ons hart. Daarom kunnen lezers van frank.news 20 procent korting krijgen op de entreeprijs als ze zich op de website registreren met de code FRANKSAVAGE. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft