Samsung grootste ter wereld, maar niet in China

Samsung grootste ter wereld, maar niet in China
204

Het marktaandeel van Samsung in China’s smartphonemarkt zakt volgens een rapport van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics in het vierde kwartaal van 2017 onder de 2 procent, schrijft The Drum. Daarmee spelen de smartphones van Samsung nauwelijks meer een rol van betekening in het gigantische land.

De Chinese markt voor smartphones is de grootste ter wereld en die markt wordt steeds meer gedomineerd door Chinese merken: marktleider Huawei wordt gevolgd door Oppo, Vivo en Xiaomi. Samen hebben deze merken tweederde van de markt in handen, zo’n 66 procent.

Ook Apple komt niet in de buurt van deze grote nationale merken. De iPhone-maker neemt een vijfde plek in met een marktaandeel van 7 procent. Het onderzoeksbureau verwacht wel groei voor Apple in China door de lancering van de iPhone X. Hiermee zou Apple een marktaandeel van 10 procent kunnen behalen.

Buiten China wint Samsung het van Apple en blijft het Koreaanse merk de wereldleider op het gebied van smartphones. Die positie probeert Samsung nu ook te gelde te maken door in een campagne te benadrukken dat Samsungs smartphones superieur zijn aan die van rivaal Apple.