Samsung filmt draaiende wasmachine als commercial

Samsung filmt draaiende wasmachine als commercial
196

Samsung heeft de langste Britse single shot tv-commercial ooit gemaakt. En daar is niks meer in te zien dan een draaiende wasmachine, is te lezen op Marketing Week. Het spotje vult een volledig reclameblok tijdens Channel 4’s ‘Gogglebox’. Drie minuten en twintig seconden duurt de commercial, die voorafgegaan wordt door een Channel 4 branded introductie.

De commercial is ontwikkeld door creatief bureau Taylor Herring om de aandacht te vestigen op de lancering van Samsungs nieuwe QuickDrive wasmachine. De spot is geïnspireerd op de tv ‘intermezzo’ serie uit de jaren 50, die het meest bekend was vanwege de opname van een roterende draaischijf die uitgezonden werd om gaten tussen programma’s op te vullen. De Samsung commercial refereert ook rechtstreeks aan deze inspiratiebron via on screen tekst en 30 seconden footage in sepiatint die overgaat in full colour.

In de commercial is ook ruimte voor de personalities uit ‘Gogglebox’, de Britse reality show waarin verschillende families en vriendengroepen vanuit heel Groot-Brittannië hun commentaar geven op Britse televisieshows. Zij geven via Twitter ook hun mening over de Samsung commercial terwijl deze uitgezonden wordt tijdens de commercialbreak van het programma.