Reclamewereld ontdekt het 'Amazon-only' bureau

Amazon_bureau
0
0
2472
Na Apple is Amazon nu het tweede bedrijf ter wereld met een waarde van meer dan 1 biljoen dollar (twaalf nullen). De grote sprong naar voren moet in Nederland nog gemaakt worden, maar het lijkt niet lang meer te duren voordat de e-commerce via Amazon hier ook echt los gaat.

Amazon is meer dan 1 biljoen dollar waard. Niemand verbaast zich er meer over, maar het is natuurlijk een gigantisch getal. Op de Amerikaanse beurs blijft de online retailer groeien en Jeff Bezos weet niet meer wat hij met zijn geld moet doen. Ook met de winst van Amazon zit het goed. Die kwam voor het eerst boven de 2 miljard dollar uit.

Ook op de reclamemarkt gaat Amazon steeds meer domineren. Het heeft een eigen gesloten ad tech platform waarop adverteerders rechtstreeks kunnen handelen en dat groeit steeds meer.

Het is waarschijnlijk niet toevallig dat reclamereus WPP een bureau heeft overgenomen dat geheel gericht is op Amazon. Het gaat om campagnebureau 2Sales en het wordt ondergebracht bij Wunderman, onderdeel van WPP. 2Sales ondersteunt merken die hun business op Amazon willen doen.

Er zijn in Amerika - maar ook in andere landen - al van die Amazon-only bureaus. En in Nederland is sinds vorige week ook zo'n bureau begonnen. Tim van der Bilt (ex-Dentsu Aegis Network) start met Maze-One het eerste Nederlandse bureau dat volledig gericht is op de diensten en services die Amazon aanbiedt.

In Nederland zit Amazon nog een beetje onder de radar, maar Van der Bilt verwacht dat Amazon wel snel grote stappen kan gaan maken hier. Net over de grens in Duitsland moet bijvoorbeeld een enorm distributiecentrum verrijzen. Dan kan ook hier de business écht los. 

In Nederland is Amazon nu nog van relatief bescheiden omvang met een geschatte 250 miljoen aan omzet in 2017 via de Duitse Amazon-site. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft