Reclamespot over Oregon overdrijft ‘een klein beetje’

Reclamespot over Oregon overdrijft ‘een klein beetje’
262

Spotjes waarin een reisbestemming wordt aangeprezen, laten natuurlijk alleen de allermooiste kanten van die plek zien, maar Wieden+Kennedy Portland verheft overdrijven tot kunst in de nieuwe reclamespot voor het toerismebureau van Oregon. In een kleurrijke animatiefilm wordt de Amerikaanse staat betoverend mooi weergegeven. Dat daarin een klein beetje overdreven wordt, is trouwens geen geheim, de pay off luidt: ‘Only slightly exaggerated. Travel Oregon’.

https://youtu.be/XXRBLyQQ78A%5D

 
Dat je geen krantenlezende kikkers tegenkomt of kleurrijke tulpenvelden vol konijntjes als deze spot je probeert te verleiden een bezoekje aan de staat te brengen, zal je niet verrassen. Toch hebben de makers van de animaties wel degelijk gekeken naar het echte Oregon en zich tijdens een reis door de staat laten inspireren door de overvloed aan prachtige natuur en de variatie in landschappen. Het lijkt dan ook of je kijkt naar een soort fantasiewereld, maar iedere locatie uit het spotje is ook in het echt te vinden in Oregon. De werkelijkheid is dus alleen maar ‘een beetje overdreven’.

,,Het doel van deze campagne is om mensen te verwelkomen en te inspireren om hun vakantie in Oregon door te brengen en daar geluk te vinden,” aldus Travel Oregon chief executive Todd Davidson. Meer reizigers zoeken gezondheid en wellness, in combinatie met memorabele momenten die ze kunnen delen. De tijd is daarom rijp om de outdoor activiteiten die in ieder deel van de staat ondernomen kunnen worden te tonen en voort te bouwen op de 11,3 miljard dollar die bezoekers ieder jaar besteden in Oregon en waar meer dan 109.000 mensen in Oregon hun brood mee verdienen.”
,,We vonden dat Oregon meer verdiende dan alleen maar weer een reisadvertentie,” voegt W+K art director Nick Stokes toe. ,,Daarom wendden we ons tot animatie in een poging om de magie te vangen. We zijn trots op het werk en ik voel me vereerd om mijn thuisstaat op deze unieke manier te representeren.”