Producten worden gezonder

Producten worden gezonder
0
0
2258

De Britse Food and Drink Federation (FDF) heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat consumenten steeds gezondere keuzes maken in wat ze eten en drinken. Dit succes wordt mede toegeschreven aan de inspanningen van de leden van de FDF, bedrijven uit de voedselindustrie zelf. Zij zorgen ervoor dat de producten in de winkelschappen steeds iets gezonder worden, bijvoorbeeld door de gebruikte hoeveelheid zout en suiker te verminderen.

In de afgelopen vijf jaar werden in het Verenigd Koninkrijk producten verkocht die gemiddeld 5,5 procent minder calorieën en 12,1 procent minder suiker bevatten dan in de jaren daarvoor. De zoutconsumptie is in de afgelopen zes jaar afgenomen met 11,4 procent, mede als gevolg van de ‘zoutdoelen’ die de industrie zich in 2012 had opgelegd. De resultaten zijn het gevolg van meer dan vijftien jaar onderzoek en initiatieven vanuit de voedsel- en drankproducerende bedrijven zelf om de consumptie van slechte voedingsstoffen terug te dringen door de samenstelling van producten aan te passen.

,,In een tijd waarin een op de drie [Britse] kinderen met overgewicht of obesitas van de basisschool komt, is het baanbrekende werk vanuit de industrie om dit probleem op te lossen belangrijker dan ooit,” zegt Kate Halliwell, FDF-hoofd van het Britse dieet- en gezondheidsbeleid. ,,Door langdurige samenwerking met overheidsinstanties uit heel het Verenigd Koninkrijk en met andere stakeholders uit de industrie, zijn wij toegewijd om onderdeel van de oplossing te zijn en bij te dragen aan het verbeteren van ’s lands dieet - en onze toewijding wordt gedemonstreerd door dit nieuwe rapport.”

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft