Prefab huisjes bovenop de daken van Berlijn

Prefab huisjes bovenop de daken van Berlijn
0
0
478

In grote steden is extra woonruimte een grote luxe. Een Duits bedrijf heeft hier iets slims voor bedacht: de Cabin Spacey’s. Prefab ruimtes die bovenop een gebouw of woning geplaatst kunnen worden.

 
Het bedrijf heeft zijn pijlen in eerste instantie gericht op Berlijn, waar ruimte is voor wel 50.000 prefab ruimtes op de daken in de stad. Zo krijg je er in een keer 20 vierkante meter aan woon- of werkruimte bij. De Cabin Spacey is binnen een paar dagen op te bouwen en kan kant en klaar worden afgeleverd.

Het project is ontstaan middels een crowdfunding met het eerste prototype: The Model Zero, Die zal aan het einde van dit jaar daadwerkelijk gebouwd en geplaatst worden. Met dit prototype willen de bedenkers veel aandacht en interesse trekken en aantonen dat je hiermee eenvoudig extra woonruimte of werkruimte kunt creëren. En ja, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. De extra ruimte hoeft natuurlijk ook niet perse op een dak gemonteerd te worden. De prijs voor zo’n extra ruimte zal volgens de makers ruim onder de 100.000 euro blijven.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft