Plas over deze Ikea-advertentie én krijg korting

Plas over deze Ikea-advertentie én krijg korting
0
0
2714

De afgelopen jaren heeft Ikea al vaker laten zien creatief te zijn in marketing. Het Zweedse bureau Åkestam Holst staat de meubelwinkel daarin bij. Dit jaar start Ikea met een wel heel bijzondere advertentiecampagne, die eigenlijk ook best een beetje vies is. De nieuwste advertentie is onderdeel van de ‘Where Life Happens’-campagne en bestaat uit een magazine-advertentie die werkt als een zwangerschapstest.

Net als bij die met een staafje moet je eroverheen plassen om te zien of je zwanger bent. Blijkt uit je urine dat je in verwachting bent, dan verschijnt onder de reguliere prijs voor een ledikantje een speciale Ikea Family-aanbiedingsprijs. Je krijgt dan dus korting op het bedje voor je baby op komst.

De techniek die voor de advertentie gebruikt is, is vergelijkbaar met die van een reguliere zwangerschapstest. De reclame is geplaatst in Amelia magazine, een van Zwedens meest invloedrijke vrouwenbladen. Of je nog rustig verder in je magazine bladert, nadat je eroverheen hebt geplast, is de vraag, maar dat door deze stunt weer over Ikea gepraat wordt, dat is zeker.

Benieuwd hoe dat werkt, zo’n zwangerschapstestadvertentie? AdWeek plaatste er een mooi filmpje van op hun website.
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft