Parkmobile eerste Nederlandse adverteerder op Snapchat

Parkmobile eerste Nederlandse adverteerder op Snapchat
118
Door Mathilde MinMobiel mediabureau MobPro claimt de Nederlandse primeur van Snap Ad te hebben met adverteerder Parkmobile. Snapchat stelde zijn platform onlangs open voor geautomatiseerde Snap Ads door Nederlandse adverteerders. Parkeerapp Parkmobile onderzoekt als eerste Nederlandse adverteerder of Snapchat een potentiële groeimarkt biedt.
 
Met ruim 2,5 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan 40% dagelijks gebruik maakt van de app, is Snapchat een van de snelst groeiende sociale media in Nederland. De meeste gebruikers zijn jong - tussen de 13 en 25 jaar -, maar de app wint aan populariteit onder twintigers en dertigers en kan daarmee interessant zijn voor adverteerder Parkmobile.

Loes Meys, Marketing Communicatie Manager Parkmobile in het persbericht: ,,Parkmobile was zelf als één van de eerste apps aanwezig op Nederlandse smartphones. In-app advertising is een significant onderdeel van onze marketinginspanningen, waarin we voorop lopen dankzij MobPro. Het bereik van Snapchat is in Nederland niet te ontkennen en opent nieuwe deuren die het testen waard zijn.”

 
De Snap Ads worden getoond tussen de Discover-verhalen, duren maximaal 10 seconden en emoji’s of stickers zijn niet toegestaan. ,,Deze verticale mobile video’s kunnen, net zoals ‘gewone snaps’, eenvoudig worden weggeswiped. Merken moeten dus binnen die minimale tijd hun boodschap heel concreet overbrengen terwijl die moet aansluiten bij die Snap context,” aldus Dominiek van Esse, Programmatic Professional bij MobPro.

Binnenkort komt Snapchat ook met post-swipe acties, waardoor adverteerders ook langere video’s, ondersteunende artikelen en een app-downloadpagina kunnen aanbieden, zonder dat de gebruiker Snapchat hoeft te verlaten. ,,Snap Ad kent dus nog creatieve én strategische uitdagingen,” zegt Van Esse. ,,Maar dat hoort erbij als je voorop wilt lopen in deze mobile-centric wereld.”