Overname Elsevier door New Skool Media akkoord

Overname Elsevier door New Skool Media akkoord
270

Weekblad Elsevier wordt overgenomen door New Skool Media na een definitieve overeenstemming met Reed Business Information. De redactie gaat akkoord met de overgang van het tijdschrift.

 
De redactie heeft de overname lang kunnen tegenhouden vanwege een conflict over de titel. Eind vorig jaar maakte de huidige eigenaar, het Britse dataverwerkingsconcern RELX, bekend Elsevier te willen verkopen en daarbij de naam te willen afnemen.

In het akkoord tussen partijen én de redactie is nu vastgelegd dat het tijdschrift de komende acht jaar Elsevier Weekblad kan blijven heten. Verder is afgesproken dat het blad, indien de redactie dat wenst, daarna de titel EW kan voeren.

RELX blijft voorlopig nog mede-eigenaar via een minderheidsbelang in een speciaal opgerichte BV waarin het winstgevende Elsevier wordt ondergebracht. New Skool Media wordt grootaandeelhouder van die BV. Beide aandeelhouders hebben toegezegd ten minste nog acht jaar lang fors te investeren in het blad.

 
New Skool Media neemt de uitgeefactiviteiten van het weekblad over en die van BeleggersBelangen. Deze overname past bij het streven een sterk consumentenportfolio op te bouwen rondom diverse mediumtypen. Met deze overname heeft New Skool Media 26 consumententitels in huis, goed voor 250 werknemers en een omzet van 65 miljoen euro.

Cor Jan Willig, managing partner New Skool Media: ,,De overname is een lang en intensief traject geweest. Wij zijn tevreden dat het uiteindelijk is gelukt." Collega Rob Koghee is ook blij: ,,We krijgen er een mooie, gemotiveerde club mensen bij. Deze overname is echt een enorme stap voorwaarts voor New Skool Media". Onder de overname vallen Elsevier Weekblad, Elsevier Online, -Juist, -Stijl, -Events, -Specials, -Boeken, Beleggersbelangen, Beleggersbelangen.nl, Beurs.nl, Grip op je vermogen, Voormorgen.nu en Lead Solutions.

Hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier: ,,Door lang haar poot stijf te houden, heeft de redactie een mooi resultaat geboekt. Het allerbelangrijkste is dat het karakter, de koers en de identiteit van Elsevier onaangetast blijven.”