Ophef om pistoolprijs CrossFit winnaars VS

Ophef om pistoolprijs CrossFit winnaars VS
0
0
530

De winnaars van de CrossFit Spelen in de Verenigde Staten kregen als beloning wel een heel bijzondere prijs: een pistool. En dat schoot nou juist in het verkeerde keelgat van de eventsponsor Reebok.

 
Het sportmerk besloot daarom een online petitie te houden waarmee het duizenden handtekeningen verzamelde. De directeur van de CrossFit Games kondigde op Facebook aan dat de topmannen en -vrouwen van ieder winnend team een Glock handpistool krijgen. De reacties hier op waren niet mis.

Reebok zegt in een statement tegen USA Today Sports dat ze als sponsor van de spelen helaas geen invloed heeft op de input van andere partners. ,,We zijn het niet eens met deze beslissing, vooral niet gezien de huidige gebeurtenissen in dit land.” Met een petitie op Change.org vraagt het merk om de prijs aan te passen. Inmiddels zijn er al meer dan 22.000 mensen die hiervoor tekenden. Facebook maakte bekend dat de aankondiging over de prijs meer dan 4.000 reacties heeft gehad. De directeur van de spelen blijft echter nog bij het standpunt dat ,,tenzij de staat de federale wetten die gaan over het mogen hebben van een pistool in Californië en de Verenigde Staten deze week veranderen, er niet verandert.”
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft