Ook Nestlé stopt met Google advertenties

Ook Nestlé stopt met Google advertenties
0
0
1388
Door Mathilde Min

Na onder meer Domino’s Pizza, L’Oreal, Marks & Spencer, McDonald’s en Toyota kan nu ook Nestlé toegevoegd worden aan de steeds langer wordende lijst merken die hun Google advertenties in een of meerdere landen stopzetten. Volgens de Britse krant The Times loopt het bedrag dat Google hierdoor misloopt aan advertentieverkopen inmiddels in de honderden miljoenen dollars.

 
Wat begon in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als reactie op het vertonen van advertenties naast aanstootgevende content op YouTube, groeit nu uit tot een wereldwijd probleem voor Google. Bedrijven, maar ook overheden, willen niet geassocieerd worden met de aanstootgevende content waarnaast hun advertenties verschijnen. The Times onthulde in maart 2017 dat advertenties van de Britse overheid getoond werden naast extremistische en antisemitische filmpjes van haatpredikers op YouTube. De Britse overheid staakte haar Google advertenties.

Steeds meer bedrijven stoppen nu met adverteren via YouTube en het Google Display Netwerk in sommige landen of stoppen voorlopig hun Google advertenties helemaal. Google reageert door het advertentiebeleid aan te scherpen en de controles op geüploade content op te voeren. Ook wil het bedrijf adverterende partijen meer invloed geven. Of dit voldoende is om het vertrouwen van merken en overheden in Google-advertenties te herstellen en de adverteerders terug te krijgen, zal moeten blijken.

 
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft